Sommarens söta : 180 recept för soliga och regniga dagar

Sommarens söta : 180 recept för soliga och regniga dagar
Författare
Medverkande
Förlag Bonnier Fakta
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor192
Vikt915 gr
Utgiven2009-05-12
SABQcaa
ISBN 9789174240177
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Somriga sötsaker från systrarnaI Sommarens söta bjuder systrarna Lisa och Monica på 180 söta recept för soliga dagar på stranden eller i bersån och för regniga dagar inomhus. Här finns allt från småkakor och mjuka kakor till nya och klassiska vetebrödsrecept, och naturligtvis har alla bär från trädgården och skogen en given plats i sommarens pajer och tårtor. Självklart finns det också recept på kalla drycker som iste och lemonad att dricka till – ett måste för de där sommardagarna då det faktiskt är riktigt varmt. Med en massa härliga recept på sylt, marmelad och saft är det också lätt att ta vara på sommarens härliga minnen. Och vad vore sommaren utan sorbet och glass i stora lass?

Det som framför allt karaktäriserar Sommarens söta är att det är så stor variation på recepten, precis som i deras två tidigare böcker, och att klassiker blandas med nytt och modernt och enkla recept varvas med lite svårare. Vem kan motstå galet god bananpaj med choklad och hasselnötter, rulltårta med hallon och lemon curd, kokos- och kolakrämskakor, lavendel- och citronpannacotta med hallonsås, jordgubbstårta med vit chokladkräm, maskrosmarmelad, havtornssorbet, lakritsglass med citronrippel eller lime- och myntadricka?

Sommarens söta är en tydlig uppföljare till Två systrars söta och Vinterns söta. Den är rikt illustrerad med mat- och miljöbilder som sprakar av färg och skapar en underbar sommarkänsla – som ett fotoalbum från barndomens somrar!


"Ljuvligt vackert formgiven bok späckad med recept." Norrtelje tidning

"Ett riktigt smultron till kokbok." Svenska Dagbladet