Ekohus

Ekohus
Författare
Medverkande
Förlag Leopard Förlag
GenreHus och hem
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor300
Vikt0
Utgiven2019-08-15
ISBN 9789173437486
Inspiration och råd för miljösmarta byggare

Tack över huvudet måste vi alla ha och hur vi bygger och renoverar våra hus berör de flesta av oss. Men sättet vi idag bygger våra hus på är allt oftare på kollisionskurs med de naturliga kretsloppen, bidrar till den globala uppvärmningen och förbrukar en arsenal av miljö- och hälsoskadliga ämnen. Men det måste inte vara så.

I den här boken får du stifta bekantskap med beprövade byggmetoder och material som visar att ett grönt byggande - i harmoni med både människa och miljö - är fullt möjligt. Modern industriell teknik kan med fördel kombineras med mer traditionella lösningar som till exempel lerputs och linolja. Att bygga ekologiskt handlar om att se till helheten, i en tid när "hållbart byggande" snarare kommit att handla om effektiv och billig uppvärmning.

Ekohus är rikligt illustrerad och oumbärlig för dig som är intresserad av byggfrågor. Oavsett om du ska bygga nytt eller renovera ditt hus, arbetar i byggbranschen eller helt enkelt vill veta mer, kan du här få tips och inspiration om olika material, konstruktioner och hustyper. Boken görs i samarbete med magasinet Kloka hem.

Cathrine Bülow är journalist, debattör och biolog med mångårigt fokus på ekologiskt byggande. Hon driver ekobyggportalen.se - en nätguide för grönt byggande.

Gunilla Welin är fotograf och chefredaktör för magasinet Kloka hem.