Mat & vin : recepten, vintipsen och konsten att kombinera

Mat & vin : recepten, vintipsen och konsten att kombinera
Författare
Medverkande
Förlag Bokförlaget Semic
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor125
Vikt510 gr
Utgiven2017-09-13
SABQca
ISBN 9789155264239


Njut av riktigt god mat! Och med rätt dryck i glaset kan du få till en oslagbar kombo som får smakerna att dansa.

Att kombinera mat och vin på rätt sätt är något alla kan lära sig. Här hittar du massor av läckra recept som har sällskap av tips på allt från lyxigt bubbel och lätta förrättsviner till mustigare sorter, söta dessertviner och en och annan öl. Servera ett glas champagne till krispiga ostkex, en österrikisk grüner veltliner till en god kycklingschnitzel eller ett lätt pärlande vin med fruktiga pärontoner till en himmelsk pavlova.

Anette Rosvall, matkreatör, sommelier och författare till en mängd populära kokböcker, bjuder frikostigt på sina bästa mat- och vintips. Här finns något för både den erfarna vinkännaren och den som är nyfiken på att lära sig mer om konsten att kombinera mat och vin. De lockande bilderna i boken är tagna av Charlotte Gawell.


"Mat & vin har ett trevligt upplägg från snittar & bubblor, till lättare viner & förrätter, kraftigare viner & varmrätter, till desserter & sötviner. Och ganska mycket om öl också! [...] Mat & vin av Anette Rosvall, matkreatör, sommelier och författare till flera kokböcker, är en bok med många idéer, mycket trevlig och riktigt användbar."

Per Björgell, BTJ-häftet nr 18, 2017