Bönor : linser och rara små ärter

Bönor : linser och rara små ärter
Författare
Medverkande
Förlag Ica Bokförlag
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor88
Vikt696 gr
Utgiven2010-09-06
SABQcaa
ISBN 9789153432715
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Upptäck bönor, linser och ärter i alla regnbågens färger! Den här boken innehåller smakrika, delikata och nyttiga recept med just dessa som bas. Boken inleds med ett kapitel som beskriver olika sorters bönor, ärter och linser, deras sinnehåll, hur de kan användas och vad de kan kombineras med för att bäst komma till sin rätt. Därefter följer kapitel med recept som har en av de tre huvudingredienserna som bas. Recepten visar dels bönors, ärters och linsers varierande användningsområden, dels hur de kan tillagas på olika aptitretande sätt. Roland Persson var under 15 år kökschef i Franska Matsalen på Grand Hotel i Stockholm. 1985-93 var han medlem i Svenska Kokslandslaget och 1990 blev Roland Persson utsedd till Årets kock. 1992 belönades han med Gastronomiska Akademiens guldmedalj.