Det går en mördare lös - en historia från år 1721

Det går en mördare lös - en historia från år 1721
Serie Svenska med SO
Författare
Förlag Liber
GenreSpråk (inkl. lexikon, parlörer och ordböcker)
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor200
Vikt254 gr
Utgiven2020-05-26
SABuFc
ISBN 9789147134960

Det går en mördare lös – en historia från 1721 är en bok i konceptet "Svenska med SO", som kombinerar skönlitteratur med det centrala innehållet i SO-ämnena.

Det går en mördare lös är en mordgåta som utspelar sig i Härnösand i skuggan av stormaktstidens alla krig. Mickel hade sett många döda människor i sitt 13-åriga liv. Men de flesta som dog gjorde det hemma, om de inte drunknade i havet eller stupade i kriget. Det var sällan det låg lik utomhus på marken. När han såg gubben nere vid brunnen trodde han först att det var någon som sov. Men när han gick fram några steg såg han att gubben hade uppspärrade ögon. Det har man inte när man sover, bara när man är död. Dessutom hade gubben ett stort sår ovanför örat. Det hade runnit blod över hans ansikte.

Kostnadsfritt lärarstöd
Till boken finns ett lärarstöd på liber.se att ladda ned. Där får du som lärare författarens kommentarer kring bokens kapitel och läsförståelsefrågor till eleverna.

Fler titlar i "Svenska med SO"

<ul> <li>Fröken Europa</li> <li>Världsklass</li> <li>Gudarnas krig</li> <li>Blodbadet – Olofs äventyr i Stockholm</li> </ul>

Om författaren
Kalle Holmqvist är historiker och skribent. Han har gett ut flera böcker för barn och för vuxna. Han tycker det är roligt att hålla på med historia, eftersom historien är full av intressanta människor och spännande berättelser. Kalle har även skrivit Gudarnas krig och Blodbadet - Olofs äventyr i Stockholm, i samma serie.

Kalle Holmqvist tilldelades Spårhunden 2020, Svenska Deckarakademins pris för bästa barn-/ungdomsdeckare, för Det går en mördare lös - en historia från 1721.