Coaching med emotionell intelligens : bättre prestationer för ledare, coacher och individer

Coaching med emotionell intelligens : bättre prestationer för ledare, coacher och individer
Författare
Medverkande
Förlag Liber
GenrePsykologi
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor248
Vikt0
Utgiven2010-06-17
SABDodf
ISBN 9789147094486
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Aldrig tidigare har emotionell intelligens och coaching kombinerats på det här sättet för att hjälpa dig att förbättra dina egna och andra människors prestationer! I Coaching med emotionell intelligens visar författarna vilken avgörande roll känslor och vanor har för våra prestationer. Emotionell intelligens kan hjälpa ledare och coacher att förstå hur negativa attityder – både de egna och andras – hindrar människor från att uppnå sin fulla potential. Om man ersätter dessa attityder med mer konstruktiva förhållningssätt, känslor och tankar skapas helt nya förutsättningar för framgång.

Läs mer
Boken förklarar principerna för både emotionell intelligens och coaching och visar hur de är kopplade till varandra. Den innehåller en mängd praktiska exempel och övningar som utvecklar förmågan hos individer och grupper att utnyttja kraften i sin emotionella intelligens. Oavsett om du är HR-chef, företagsledare, coach eller konsult, eller om du har ett allmänt intresse för personlig utveckling, är det här boken för dig!

Om författarna
Stephen Neale är vd för konsult- och utbildningsföretaget EICT, som är inriktat på emotionell intelligens och coaching. Stephen är utbildad coach, psykodynamisk terapeut och psykolog. Han har hållit kurser i ledarskap och teamutveckling för mer än 3 000 chefer och företagsledare världen över. Lisa Spencer-Arnell och Liz Wilson är chefer inom EICT. De är utbildade coacher och mentorer och håller kurser och seminarier om coaching med emotionell intelligens.