Kompisboken : en faktabok om allt som är härligt och klurigt med kompisar

Kompisboken : en faktabok om allt som är härligt och klurigt med kompisar
Författare
Medverkande
Förlag B Wahlströms
GenreFacklitteratur barn och ungdom
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor96
Vikt312 gr
Utgiven2023-05-17
SABDodf,u
ISBN 9789132215995

Efter den otroligt omtyckta <em>Känsloboken</em> och uppföljaren <em>Ska det kännas så här?</em>kommer nu <em>Kompisboken</em>, om allt som har med kompisrelationer att göra. Hur man blir kompis med någon, vad gör man om man inte har några kompisar och hur löser man konflikter?

Sociala relationer blir både lite mer komplicerade <em>och</em> viktigare ju äldre man blir för de allra flesta, och boken ger barnet (och de viktiga vuxna runt barnet) tips på hur man kan tänka eller bete sig, men också hur man kan få hjälp om något känns jobbigt. Den vänder sig direkt till barn på lågstadiet, men också till deras föräldrar och pedagoger.

Som vanligt präglas Reyhaneh Ahangarans text av lyhördhet, yrkeskunnande och värme, och de finurliga färgbilderna av Annika Lundholm Moberg gestaltar olika situationer och känslor med ömsint humor.

”Jag ville skriva den här boken eftersom jag i mitt arbete som psykolog, och extra mycket under åren som skolpsykolog, sett behovet av vägledning i barns sociala relationer samt problemlösning i konkreta situationer. Det är något som tar mycket tid och kraft från både barn, föräldrar och pedagoger.” /Reyhaneh Ahangaran

Fler exempel på ämnen boken:

<em>Hur är man en bra kompis?</em>

<em>Måste man ha kompisar?</em>

<em>Vad är mobbning och vad är utfrysning?</em>

<em>Vad kan man göra om man är orolig för en kompis?</em>