Känsloboken : för dig som går på lågstadiet

Känsloboken : för dig som går på lågstadiet
Författare
Medverkande
Förlag B Wahlströms
GenreFacklitteratur barn och ungdom
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor89
Vikt300 gr
Utgiven2020-08-07
SABuDodf
ISBN 9789132212901

Ibland är man ledsen utan att förstå varför, ibland är man så glad att man inte kan sluta skratta, ibland är man så orolig att man får ont i magen ... och då hjälper det nästan alltid att sätta ord på hur det känns!
Reyhaneh Ahangaran, barnpsykolog, har skrivit en bok för barn mellan ungefär 6 och 9 år, som grubblar över sådant som hur det är att sova över hos en kompis för första gången, hur man ber en lärare om hjälp fast man är nervös eller vad man ska göra om man bär på en hemsk hemlighet.

Reyhanehs första bok <em>Allt som händer inuti</em>, om psykisk hälsa för mellanstadiebarn, blev fint mottagen och har använts av såväl lärare som psykologer, föräldrar och barn - men frågan från läsarna kom nästan direkt: Om man behöver tala med yngre barn om känslor, vilken bok ska man läsa då? Därför har hon, tillsammans med formgivaren och illustratören Annika Lundholm Moberg, skapat en liten guide för små barn om stora känslor. Återigen blir det massor av igenkänning och exempel från vardagen. Språket är anpassat för barn som vill läsa själva, men boken passar bra att läsa högt tillsammans. För föräldrar finns också ett specialskrivet kapitel.

<em>Känsloboken </em>ska vara uppmuntrande och peppande - för genom att sätta ord på sina känslor, kan den gnagande oron i kroppen många gånger försvinna.