Harry Potter och de vises sten

Harry Potter och de vises sten
Serie Harry Potter 20 år
Författare
Medverkande
Förlag Rabén & Sjögren
GenreSkönlitteratur barn och ungdom
FormatFlexband
SpråkSvenska
Antal sidor294
Vikt390 gr
Utgiven2019-06-18
SABHcg
ISBN 9789129717136
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Plötsligt händer det märkliga ting i den lilla staden! Mystiska stjärnskott på himlen och svärmar av ugglor mitt på dagen, katter som läser kartor och underliga människor som står i gathörnen och viskar.
De viskar om en viss Harry Potter ...

Föräldralöse Harry Potter bor hos sina elaka styvföräldrar och deras vidrige son. En helt ny värld öppnar sig för Harry när det visar sig att han egentligen är en trollkarl och börjar i Hogwarts skola för häxkonster och trolldom, en värld full av magi och spännande äventyr!

Den 24 augusti 2019 är det tjugo år sedan <em>Harry Potter och De vises sten </em>kom ut på svenska. Och sedan dess är ingenting sig likt i barnboksvärlden. Böckerna om Harry Potter har älskats av generationer, de upptäcks ständigt av nya läsare och nådde snabbt klassikerstatus. Böckerna har sålt över 500 miljoner exemplar runt om i världen, de är utgivna på över 80 språk och har blivit åtta filmsuccéer. Bara i Sverige har det sålts nästan fyra miljoner böcker. För att uppmärksamma tjugoårsjubileet kommer de sju böckerna om Harry Potter i nya utgåvor med omslag av Olly Moss.