Harry Potter : en magisk historia

Harry Potter : en magisk historia
Serie Harry Potter
Medverkande
Förlag Rabén & Sjögren
GenreFacklitteratur barn och ungdom
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor143
Vikt768 gr
Utgiven2018-06-11
SABG
ISBN 9789129710427
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

En oemotståndlig tur genom den magiska historien, från alkemi till enhörningar, uråldrig häxkraft och Harry Potters Hogwarts fullpackad med tidigare opublicerade skisser och manussidor från J.K. Rowling, magiska illustrationer av Jim Kay, och knasiga, underbara och inspirerande artefakter som har plockats från arkiven på British Library.

Denna trollbindande bok tar läsaren med på en resa genom Hogwarts olika skolämnen; örtlära, försvar mot svartkonster, astronomi, spådomskonst och mycket mer. Upptäck sanningen om De vises sten, gör din egen trolldryck och förstå hemligheten bakom osynligt bläck. Lär dig allt om historien bakom mandragorarötter och drakar, vad häxor egentligen har sina kvastar till, dyk ner i otroliga bilder av riktiga sjöjungfrur och läs om verkliga trolldrycker, astronomer och alkemister.

<em>Harry Potter: En magisk historia</em> är den perfekta presenten till aspirerande häxor och trollkarlar och till alla Harry Potter-fans. I oktober 2017 öppnade en stor Harry Potter-utställning på British Library i London för att fira 20-årsjubileet.