Japanska bakverk

Japanska bakverk
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Vikt0
Utgiven2026-03-27
SABQcea
ISBN 9789127193710

De japanska bakverken förenar det bästa av asiatisk, europeisk och amerikansk bakkonst. Här finns otroliga konsistenser – lätt och fluffigt, krämigt och segt – och sofistikerade smaksättningar från matcha och kastanj till vanilj och choklad. För att inte nämna den arsenal av tekniker och tricks som öppnar upp en ny värld för den nyfikna hemmabakaren.

I denna uppdaterade utg&aring;va ing&aring;r flera nya recept p&aring; till exempel romraisin butter sand, matcha cheesecake och warabi mochi. Bakverken delas in i tre huvudgrupper. <em>Wagashi</em> &auml;r traditionella japanska bakverk som till exempel de f&auml;rgglada mochi-riskakorna, <em>yogashi</em> &auml;r bakverk inspirerade av v&auml;st, som matcharullt&aring;rta, jordgubbsshortcake och cheese souffl&eacute; och <em>kashipan</em> &auml;r delikata japanska vetebr&ouml;d, med eller utan fyllning.

Den erfarna japanska konditorn Ai Ventura ger l&auml;saren ett helt nytt s&auml;tt att t&auml;nka p&aring; s&aring; grundl&auml;ggande moment som att vispa gr&auml;dde eller g&ouml;ra en t&aring;rtbotten. F&ouml;rutom ett 40-tal recept och ett antal teknikgenomg&aring;ngar f&aring;r vi dessutom bekanta oss med japanska bakingredienser, som b&ouml;npastor av olika slag, rismj&ouml;l och pumpor &ndash; och vi bjuds &auml;ven p&aring; en inblick i den japanska teceremonin <em>chado</em>.

Recepten &auml;r tydliga och pedagogiska &ndash; med alla instruktioner du beh&ouml;ver f&ouml;r att lyckas med perfekta japanska bakverk i hemmak&ouml;ket.