Husman : alla de klassiska rätterna (och några bortglömda)

Husman : alla de klassiska rätterna (och några bortglömda)
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Digital
GenreMat och dryck
FormatEbok (EPUB)
SpråkSvenska
Vikt0
Utgiven2025-10-10
SABQcaa
ISBN 9789127191686

”Entusiasmen, kunskapen och matglädjen går inte att ta miste på”
<strong>BTJ</strong>

De flesta av oss kan nog relatera till svensk husmanskost, men hur m&aring;nga kan egentligen g&ouml;ra en riktigt god kokt kalv med dill, perfekt sm&ouml;rg&aring;st&aring;rta eller gravad lax som sm&auml;lter i munnen? Klassiker som garanterat f&aring;r b&aring;de g&auml;ster och smakl&ouml;kar att jubla.

Under hela sin kockkarri&auml;r har Stefan Ekengren vurmat f&ouml;r svensk husmanskost. I nyutg&aring;van av <em>Husman </em>har han samlat ett 70-tal av sina b&auml;sta recept. H&auml;r finns favoriter som k&aring;ldolmar, pitepalt, inkokt lax och toast Pelle Janzon, men ocks&aring; bortgl&ouml;mda r&auml;tter som klappgr&ouml;t och biff i sn&ouml;re som f&ouml;rtj&auml;nar att f&aring; lite mer uppm&auml;rksamhet.

Alla recept finns angivna till b&aring;de 4 och 10 personer. Stefan ger ocks&aring; tillagningstips f&ouml;r hur du lyckas b&auml;st och f&ouml;rslag p&aring; hur du h&ouml;jer r&auml;tterna ett sn&auml;pp och tar dem vidare p&aring; ett lite mer otraditionellt s&auml;tt.

<strong>Stefan Ekengren</strong> &auml;r k&ouml;ksm&auml;stare p&aring; Restaurang Hantverket i Stockholm. Han skriver ocks&aring; kr&ouml;nikor, syns ofta som tv-kock och medverkar i olika poddar. Ut&ouml;ver <em>Husman </em>har Stefan skrivit <em>H&ouml;gtid </em>och <em>Potatis </em>som har blivit moderna kokboksklassiker. <em>Husman </em>gavs f&ouml;rsta g&aring;ngen ut 2016 och ges nu ut i en omarbetad version med ytterligare recept tillagda &ndash; exempelvis toast Skagen, kalvlever Anglais och fl&auml;skpannkaka som av n&aring;gon outgrundlig anledning missades i f&ouml;rsta utg&aring;van!