Allt gott : Fyra säsonger av måltider att minnas

Allt gott : Fyra säsonger av måltider att minnas
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Digital
GenreMat och dryck
FormatEbok (EPUB)
SpråkSvenska
Vikt0
Utgiven2024-05-24
SABQcaa
ISBN 9789127188020

Vad ska jag laga? Den frågan ställer man sig allt som oftast när man ska bjuda hem sina vänner på middag. Det får gärna vara något extra gott som känns såväl nytt som spännande, men utan att vara för komplicerat att tillaga eller kräva timmar av förberedelser. Och just precis detta – lättillgänglig matinspiration för de stunder då du vill laga det lilla extra utan att slå knut på dig själv – är grunden för kokboken signerad den kreativa studion Cēna Atelier.

<em>Allt gott &ndash; Fyra s&auml;songer av m&aring;ltider att minnas</em>&nbsp;f&ouml;ljer &aring;rets fyra &aring;rstider, d&auml;r r&aring;varor, ljus, nyanser och k&auml;nsla skiftar fr&aring;n s&auml;song till s&auml;song. Kapitlen tar oss genom v&aring;rens l&auml;tta pirrighet till sommarens soldr&auml;nkta ledighet, vidare mot h&ouml;stens omfamnande ro f&ouml;r att slutligen leda oss fram till krispiga vinterdagar. Fr&aring;n v&aring;rens f&ouml;rsta sp&auml;da ugnsbakade rabarber till vinterns mustiga l&aring;ngkokta ragu.

Kokboken bjuder p&aring; ett 70-tal noga utvalda f&ouml;rr&auml;tter, varmr&auml;tter och desserter. Stort och sm&aring;tt, salt och s&ouml;tt &ndash; h&auml;r v&auml;ntar fyra s&auml;songer av m&aring;ltider att minnas.

<strong>Sofia Nilsson</strong> &auml;r kostvetare, kock och matkreat&ouml;r, <strong>Josephine Johansson</strong> &auml;r art director, <strong>Liv Bossuyt</strong> &auml;r redakt&ouml;r och <strong>Agnes Regell</strong> &auml;r skribent. De f&ouml;renas i k&auml;rleken till v&auml;llagad, god mat och matupplevelser som &auml;r n&aring;got extra, och brinner f&ouml;r att inspirera till just detta. Tillsammans driver de Cēna Atelier som publicerat matmagasin sedan 2022.