Curry : Guide till världens godaste

Curry : Guide till världens godaste
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor160
Vikt0
Utgiven2024-09-13
SABQca
ISBN 9789127185005

Vad är egentligen hemligheten bakom en vällagad massaman? Svar: Du kokar ner kokosmjölken tills den spricker! Och hur får du till en harmonisk balans i en rätt med tolv olika kryddor? Jo, genom att tillsätta dem i rätt ordning.

<em>CURRY </em>inneh&aring;ller ett 50-tal recept p&aring; allt fr&aring;n l&auml;ttlagade och bekanta klassiker som chicken tikka masala och dal till exotiska festm&aring;ltider som rendang och lankesisk krabbcurry.

Curry &auml;r s&aring; mycket mer &auml;n den gula kryddbland&shy;ningen vi svenskar vuxit upp med. I denna bok utforskar vi curryr&auml;tternas f&auml;rgsprakande v&auml;rld och dess kulinariska betydelse v&auml;rlden &ouml;ver. I curryrecept fr&aring;n fr&auml;mst Indien, Sri Lanka, Indonesien, Thailand och Japan f&ouml;ljer vi m&auml;nsklighetens ur&aring;ldriga fascina&shy;tion f&ouml;r kryddorna och smakerna som format v&auml;rlden genom handelsv&auml;gar, krig och politik.

Du f&aring;r grundl&auml;ggande och detaljerad kunskap om r&aring;varorna och teknikerna som anv&auml;nds f&ouml;r att laga curryr&auml;tter. Recepten &auml;r inte bara goda utan ger dig en inblick i hur lokala r&aring;varor bildar en m&aring;ngfald av storslagna smaker.

F&ouml;lj med p&aring; en uppt&auml;cktsf&auml;rd som steg f&ouml;r steg, en r&aring;vara i taget, guidar dig genom n&aring;gra av v&auml;rldens mest anrika matkulturer och dess f&ouml;rf&ouml;riskt intensiva smaker, f&auml;rger och dofter.