Azur

Azur
Serie Natur & Kulturs receptsamling
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor176
Vikt576 gr
Utgiven2023-05-26
SABQcaa
ISBN 9789127183698

Azur syftar på havet, Medelhavet. Varje region längs Medelhavets kust har sin egen identitet. Samtidigt har de olika folkens seder och bruk korsbefruktats genom århundradena. I Azur gör kocken Joel Åhlin en personlig smakresa för att upptäcka både de lokala specialiteterna och de gemensamma nämnare som knyter ihop Sydeuropa, Mellanöstern och Nordafrika. Bland bokens 60-tal recept finns bland annat kolgrillat lamm i pitabröd, kikärtspannkakan socca, stekt bläckfisk med chorizo och rostad paprika, köfte med yoghurt och tomat och friterad blomkål med dadel- och citrondipp. Detta är en ompaketerad utgåva av boken som gavs ut 2017.

<strong>Joel &Aring;hlin</strong> &ouml;ppnade hyllade Bar Agrikultur och Restaurang Agrikultur tillsammans med sin kollega Filip Fast&eacute;n 2015 och &auml;r &auml;ven medgrundare av vegetariska streetfoodrestaurangen Fafalle. Han har &auml;ven gett ut boken <em>K&ouml;ttf&auml;rss&aring;s</em> tillsammans med Jason Diakit&eacute; och Harald Wachtmeister.