Hummus

Hummus
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Digital
GenreMat och dryck
FormatEbok (PDF)
SpråkSvenska
Antal sidor153
Vikt0
Utgiven2022-04-08
SABQcaa
ISBN 9789127177123

"Mer hummusinspiration går knappast att få!"
<em>BTJ</em>

Varf&ouml;r &auml;r det s&aring; gott med hummus? Hur kommer det sig att denna till utseendet s&aring; anspr&aring;ksl&ouml;sa r&auml;tt &auml;r s&aring; otroligt god och n&auml;ringsrik?

Hummus &auml;r s&aring; mycket mer &auml;n bara dipp till gr&ouml;nsaker. Hummus &auml;r en fantastisk bas, ett utm&auml;rkt tillbeh&ouml;r och funkar till b&aring;de k&ouml;tt och vegetariska m&aring;ltider. Boken inneh&aring;ller ett 50-tal recept, inklusive 18 r&auml;tter med hummus som huvudr&auml;tt, och steg f&ouml;r steg-instruktioner f&ouml;r allt fr&aring;n att koka kik&auml;rter till grundrecept p&aring; hummus, falafel, pitabr&ouml;d och baklava.

V&aring;r resa och k&auml;rlek till hummus b&ouml;rjade i Israel, d&auml;r vi blev bortsk&auml;mda med att alltid ha denna lena guldgruva tillg&auml;nglig vid alla m&aring;ltider &ndash; fr&aring;n p&aring;l&auml;gg p&aring; sm&ouml;rg&aring;s till del i festm&aring;ltid. V&auml;l bosatta i Stockholm blev saknaden efter hummusrestauranger f&ouml;r stor, och vi &ouml;ppnade d&aring; v&aring;r egen &ndash; en plats f&ouml;r m&auml;nniskor att m&ouml;tas p&aring; lika villkor och med ett gemensamt intresse f&ouml;r hummus och matkultur.

Eftersom hummus har s&aring; f&aring; ingredienser och &auml;r s&aring; enkel att tillaga &auml;r det de sm&aring; nyanserna som g&ouml;r enorm skillnad. H&auml;r vill vi dela med oss av v&aring;ra tankar och tips bakom n&aring;gra av v&aring;ra favoriter, klassiker och tillbeh&ouml;r.