Soppa, potage & buljong

Soppa, potage & buljong
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor152
Vikt760 gr
Utgiven2018-09-22
SABQca
ISBN 9789127158672
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
<blockquote>

Boken om soppor och dess varianter &auml;r Tommy Myllym&auml;kis sj&auml;tte kokbok och kanske den allra b&auml;sta. Dels har han&nbsp;intresserat sig f&ouml;r soppor och de &auml;r utm&auml;rkta. Dels &auml;r sopporna mycket varierade, vilket g&ouml;r boken i h&ouml;gsta grad&nbsp;anv&auml;ndbar. Recepten &auml;r tydliga och l&auml;tta att f&ouml;lja.

<em>Per Bj&ouml;rgell,&nbsp;BTJ-h&auml;ftet nr 23, 2018</em>

</blockquote>

En soppa kan vara den mest vardagliga och okomplicerade r&auml;tten, snabblagad, billig och praktisk. En annan soppa kan ist&auml;llet vara oerh&ouml;rt exklusiv och komplex, en r&auml;tt d&auml;r den klassiska matlagningskonsten verkligen kan blixtra till och g&ouml;ra r&auml;tten till en riktigt stor upplevelse. B&aring;da typerna av soppor fyller sitt syfte. Soppor &auml;r oftast inte s&auml;rskilt komplicerade, men de &auml;r heller inte de mest f&ouml;rl&aring;tande av r&auml;tter. D&auml;rf&ouml;r m&aring;ste man ha ganska klart f&ouml;r sig hur soppans olika komponenter beh&ouml;ver balanseras mot varandra, hur soppans konsistens p&aring;verkar upplevelsen av att &auml;ta den, och hur man lyckas landa i ett resultat som blir tillr&auml;ckligt fylligt och intressant f&ouml;r att inte bli tr&aring;kigt. I bokens 80-tal recept ing&aring;r klara soppor, gr&auml;ddiga soppor, mixade soppor, kalla soppor, buljonger och potager. Du l&auml;r dig snabbt hur du med n&aring;gra f&aring; grundtekniker i bagaget kan variera smaks&auml;ttningarna i det o&auml;ndliga. Med en huvudr&aring;vara som till exempel blomk&aring;l g&aring;r det att g&ouml;ra hur mycket som helst, och en enkel buljong kan i h&ouml;gsta grad bli n&aring;got sofistikerat om du ger dig tid att g&ouml;ra ett bra f&ouml;rarbete. Vissa soppor kr&auml;ver r&auml;tt handlag, som till exempel gr&ouml;nsakssoppor, andra som oxsvanssoppa, kr&auml;ver tid och t&aring;lamod. I boken hittar du b&aring;de svenska husmansklassiker, rustika och exklusiva soppor fr&aring;n de sydeuropeiska k&ouml;ken, ramen och buljonger.

<strong>Tommy Myllym&auml;ki</strong>&nbsp;&auml;r en av Sveriges mest meriterade kockar. 2019 &ouml;ppnar han en ny restaurang p&aring; Djurg&aring;rden och &auml;r kreativ ledare f&ouml;r bland annat Taverna Brillo, Sturehof, Riche och Ulriksdals W&auml;rdshus i Stockholm. Tommy har tidigare gett ut Sallad, K&ouml;tt, vilt &amp; f&aring;gel, Fisk &amp; skaldjur, Gr&ouml;nsaker &ndash; tillbeh&ouml;r &amp; garnityr och S&aring;ser.

&nbsp;

<blockquote>

De b&auml;sta kockarna brukar ibland g&ouml;ra kokb&ouml;cker som &auml;r b&aring;de pretenti&ouml;sa och komplicerade. Det lysande undantaget &auml;r de av Tommy Myllym&auml;ki. Denna om soppor &auml;r b&aring;de inspirerande och anv&auml;ndbar. H&auml;r finns recept p&aring; allt fr&aring;n vardaglig korvsoppa till elegant vichyssoise med l&ouml;jrom. Instruktionerna &auml;r tydliga och enkla att f&ouml;lja. Och visst borde vi alla &auml;ta mer soppa.

<em>SvD</em>

Med stj&auml;rnkocken Tommy Myllym&auml;kis nya kokbok kan du bli ett riktigt sopp-proffs, b&aring;de till vardag och fest. /&hellip;/Med kokboken i handen kan du ocks&aring; bli en soppkonn&auml;ss&ouml;r.

<em>TARA</em>

L&auml;r dig laga h&ouml;stens hippaste soppor!

<em>KingMagazine</em>

Superrecept p&aring; soppor - s&aring;v&auml;l klassiska som moderna. Passar b&aring;de nyb&ouml;rjare och mer vana.

<em>Allt om mat</em>

Stj&auml;rnkocken Tommy Myllym&auml;kis nya kokbok fokuserar p&aring; en r&auml;tt som kan vara b&aring;de vardaglig och snabblagad, men &auml;ven oerh&ouml;rt exklusiv och komplex.

<em>V&auml;sterbottenskuriren</em>

</blockquote>