Cocktails på flaska

Cocktails på flaska
Författare
Förlag Natur & Kultur Digital
GenreMat och dryck
FormatEbok (PDF)
SpråkSvenska
Vikt0
Utgiven2017-05-15
SABQcaf
ISBN 9789127153950
<blockquote>

Smart, tidsbesparande och j&auml;ttegott.

<em>M-Magasin</em>

</blockquote>

Vill du servera bra drinkar p&aring; hemmafesten &auml;r det l&auml;tt att bli fast i sj&auml;lva blandandet. Med n&aring;gra flaskor f&auml;rdigblandade drinkar kan du umg&aring;s med g&auml;sterna ist&auml;llet f&ouml;r att slava vid barsk&aring;pet. Att g&ouml;ra stora satser g&aring;r snabbare och blir minst lika gott som att blanda en cocktail i taget. Dessutom &auml;r det l&auml;ttare att m&auml;ta n&auml;r volymen &auml;r st&ouml;rre &ndash; en halv deciliter &auml;r till exempel mycket l&auml;ttare att pricka &auml;n en halv centiliter.

<em>Cocktails p&aring; flaska</em>&nbsp;f&ouml;rmedlar en metod som g&ouml;r det m&ouml;jligt att servera v&auml;lblandade cocktails hemma till ett st&ouml;rre antal g&auml;ster, men den funkar &auml;ven f&ouml;r den som alltid vill ha en Negroni eller Manhattan redo i kylen. Tanken med boken &auml;r att du ska kunna f&ouml;rbereda s&aring; l&aring;ngt det g&aring;r och minska antalet moment utan att f&ouml;r den skull tumma p&aring; kvalit&eacute;n. Till samtliga recept anges den maximala lagringstiden en cocktail kan lagras utan att f&ouml;rs&auml;mras n&auml;mnv&auml;rt. Varje recept r&auml;cker till 6&ndash;10 drinkar.

Bakom baren, recepten och metoden st&aring;r&nbsp;<strong>George Kaponis</strong>, prisbel&ouml;nt barchef p&aring; restaurang AG i Stockholm. Ut&ouml;ver ett nytt s&auml;tt att tackla cocktails bjuder George p&aring; drygt 40 recept fr&aring;n sin l&aring;nga och internationella karri&auml;r, b&aring;de klassiker och egna kreationer. Till sin hj&auml;lp har han&nbsp;<strong>Daniel Taube&nbsp;</strong>och&nbsp;<strong>Kristian Mor&eacute;n</strong>, stamg&auml;ster och kockar med fingrarna lite varstans i den kulinariska v&auml;rlden.

<blockquote>

En fascinerande bok som faktiskt ger mer &auml;n vad den lovar. Den &auml;r l&auml;ttsam och smart.

<em>Ume&aring; Tidning</em>

Det &auml;r sv&aring;rt att s&auml;tta fingret p&aring; vad, men det &auml;r n&aring;got speciellt &ouml;ver&nbsp;<em>Cocktails p&aring; flaska</em>.

<em>Ume&aring; Tidning</em>

Skarpt och suggestivt, estetiskt och inspirerande - f&ouml;r b&aring;de proffs och amat&ouml;rersom vill ta drinkerbjudandet p&aring; hemmafesten till en ny, h&ouml;gre, niv&aring;.

<em>BTJ</em>

&Auml;ven den mest vana av v&auml;rdar kan slita sitt h&aring;r n&auml;r det &auml;r dags att bjuda p&aring; cocktails. Bartendern George Kaponis, prisbel&ouml;nt barchef p&aring; restaurang AG i Stockholm, har en l&ouml;sning p&aring; problemet: att f&ouml;rbereda drinkarna p&aring; flaska. I hans, Daniel Taubes och Kristian Mor&eacute;ns nya bok&nbsp;<em>Cocktails p&aring; flaska</em>&nbsp;&auml;r det just det som vi l&auml;r oss.

<em>Damernas V&auml;rld</em>

Det &auml;r inte bara maten som ska serveras &rdquo;familystyle&rdquo; i &aring;r. &Auml;ven cocktails g&aring;r utm&auml;rkt att g&ouml;ra f&ouml;r6&ndash;12 personer p&aring; ett br&auml;de.

<em>Icon Magazine</em>

En massa tips och recept.

<em>Kup&eacute;</em>

Med mycket intelligens och humor f&ouml;rklarar skribenterna drinkarnas historia, eller irrar iv&auml;g i n&aring;gon helt annan ber&auml;ttelse, innan de g&aring;r &ouml;ver till att f&ouml;rklara hur drinken g&ouml;rs. Det &auml;r underh&aring;llande.

<em>Tran&aring;s-Posten</em>

</blockquote>