Holy Smoke BBQ : ingen rök utan kött

Holy Smoke BBQ : ingen rök utan kött
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor219
Vikt980 gr
Utgiven2017-04-17
SABQcaa
ISBN 9789127150492
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

<em> <strong>"Snyggaste kokboken från nordvästra Skånes grillkungar."</strong> </em>
Norrtelje Tidning


Brisket, shortribs, pulled pork - När du första gången smakar äkta amerikansk bbq är det lätt att förstå varför människor vallfärdar till de platser där den långsamma rökningen tas på största allvar. Sedan några år tillbaka behöver dock du inte ta dig till ett bbq-shack i Texas för en köttbit rökt low-and-slow; först ut i Sverige var Holy Smoke BBQ i Bräcke utanför Höganäs som nu samlat sitt kunnande för alla som vill lära sig vad som krävs för en fullvärdig bbq-måltid.


Lär dig vilken typ av smoker som fungerar bäst för dina behov, hur du ska tänka när du väljer träslag och lagrar veden, tänder och underhåller elden, förbereder styckdetaljer och rubs, tillagar, vilar och varmhåller köttet, och inte minst lagar alla sides och såser som hör till. Bland recepten finns både urklassisk Texas Style BBQ och mer moderna tolkningar på Holy smokes eget vis.


Holy Smoke BBQ:s rökresa slutar inte i Bräcke, häng med på roadtrip till rökgrillningens ursprung i djupaste amerikanska södern. På ett trettiotal besök till söderns mest klassiska shacks möter du legendariska bbq-profiler och pit masters, och får bakgrunden till varför dagens bbq blivit omåttligt populär bland köttälskare.


<strong>Johan Fritzell</strong> och <strong>Johan Åkerberg</strong> levererar rustik mat utan krusiduller, och vet hur köttet blir smältande gott och smakrikt. Johan Fritzell är hemmarökaren som efter en 40-kris utan någon egentligen plan köpte en jättesmoker, vilket mynnade ut i en bbq-restaurang med tillhörande cateringverksamhet, en agentur för smokers och klippkort på flyget till Texas. Vapendragaren Johan Åkerberg är kock utbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och författare till ett par prisbelönta matböcker om bland annat korv och rökning.




"Johan Fritzell och JohanÅkerberg står nog för den mest gedigna boken i temat tillsammans med JonasCrambys bok »Texas BBQ«."
<em>Umeå Tidning</em>


”Två superkunniga entusiaster delar med sig av allt de vet om grillrökandets ädla konst. En bok för de verkliga nördarna som går all in för ved, eld och rök bland smokers, barrels och klotgrillar.”
<em>Allt om Vin</em>


"Tekniker, tips och rejält rökdoftande recept."<em>
Allt om Vin</em>

Snyggaste kokboken från nordvästra Skånes grillkungar.

<em>Norrtelje Tidning</em>