Brygg öl

Brygg öl
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor85
Vikt390 gr
Utgiven2013-05-06
SABQcaf
ISBN 9789127134980
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Steget från att dricka lokalt producerad öl till att brygga egen öl hemma behöver inte vara särskilt långt. Hemmabryggt öl, gjort med enkel utrustning, har potential att bli minst lika gott som proffsbryggt – i många fall till och med bättre. Henok Fentie och Karl Grandin, grundarna till fantombryggeriet Omnipollo, tar fram alla recept hemma i köket för att därefter samarbeta med ett bryggeri någonstans i världen som producerar ölet i större volymer. 

I&nbsp;<em>Brygg &ouml;l</em>&nbsp;finns f&ouml;rutom ett tiotal recept p&aring; Omnipollos b&auml;sta &ouml;l ocks&aring; recept fr&aring;n Evil Twin Brewing, Sea-Goat Brewing, Helsingborgs Hembryggargille och Brooklyn Brewery. Dessutom ges&nbsp;grundl&auml;ggande information om hur man brygger &ouml;l, steg-f&ouml;r-steg-bilder och fakta f&ouml;r den som vill f&ouml;rdjupa sig i anatomin bakom.

<strong>Henok Fentie</strong> och <strong>Karl Grandin</strong> driver sedan 2010 &ouml;lm&auml;rket Omnipollo. Deras &ouml;l Russian Roulette s&aring;lde slut p&aring; tre dagar och &auml;r den h&ouml;gst rankade svenska IPA:n genom tiderna. Nebuchadnezzar, en Imperial IPA, uts&aring;gs till M&auml;ssans b&auml;sta &ouml;l p&aring; Stockholm Beer &amp; Whisky Festival 2012 (v&auml;rldens tredje st&ouml;rsta &ouml;lm&auml;ssa). Karl Grandin &auml;r &auml;ven en av grundarna till Cheap Monday och restaurangen som kallas Pizzahatt.

<blockquote>

Det l&aring;ter fantastiskt om vem som helst kan g&ouml;ra ett proffs&ouml;l hemma i k&ouml;ket. Det g&aring;r definitivt inte att g&ouml;ra ett proffsvin under samma omst&auml;ndigheter.

<em>Mikael M&ouml;lstad, SvD</em>

Boken, som &auml;r den enda svenska boken om &ouml;lbryggning, bjuder p&aring; tips, r&aring;d och sp&auml;nnande recept.

<em>Petra Aschberg, Lantliv Mat &amp; Vin</em>

Med en rad handgripliga och initierade recept s&aring; att man verkligen kommer i g&aring;ng.

<em>Per Styreg&aring;rd, Dagens Industri</em>

Det b&auml;sta i Brygg &ouml;l &auml;r alla recept som du f&aring;r ta del av, flera av Omnipollos &ouml;l d&auml;r vi f&aring;r h&ouml;ra om tankarna med just de &ouml;len, men ocks&aring; Brooklyn Lager och en kopia av Guinness.

<em>Andreas Ivarsson, In the kitchen</em>

Det &auml;r en bok av ren k&auml;rlek till &ouml;l och hembryggning.

<em>Ofiltrerat</em>

Boken Brygg &ouml;l! av Henok Fentie och Karl Grandin &ndash; f&aring;r nog r&auml;knas som en sm&auml;rre succ&eacute;!

<em>Joel Linderoth, Mitt K&ouml;k</em>

</blockquote>