
44 små rätter : lättlagad kinesisk vardagsmat

| Författare | |
|---|---|
| Medverkande | |
| Förlag | Natur & Kultur |
| Genre | Mat och dryck |
| Format | Häftad |
| Språk | Svenska |
| Antal sidor | 111 |
| Vikt | 390 gr |
| Utgiven | 2007-08-15 |
| SAB | Qcabd-oea |
| ISBN | 9789127026964 |
Kinesisk mat är mer än biff med bambuskott och friterade bananer med glass, det vet alla som en gång har varit i Kina. Det går också utmärkt att laga genuin kinesisk mat hemma utan en massa specialingredienser.
Här presenteras 44 kinesiska vardagsrätter som är enkla att laga även i våra svenska kök. Pekingsoppa, kyckling gongbao, räk- och fläskfärsfyllda dumplings, yuxiangfläsk, tofugryta och stekta nudlar är bara några exempel på de goda och lättlagade recepten i boken.
Vi får också följa med till Peking och det traditionella firandet av det kinesiska nyåret hemma hos familjen Jiang och ute på stadens gator.
Peking i Kina har en lång tradition av god mat eftersom kejsaren och hans ämbetsmän såg till att värva landets bästa kockar. I dag finns det åtta stora dominerande kök och maten i Peking har inslag av alla dessa kök.























