Natura/naturvetensk verktyg

Natura/naturvetensk verktyg
Serie Natura
Författare
Förlag Liber
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor48
Vikt0
Utgiven2002-02-18
ISBN 9789121200995
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Naturvetenskap på nytt sätt
Natura är ett läromedel i naturvetenskap för grundskolans senare år som vill utveckla helhetstänkande. Författarna har sovrat i det traditionella ämnesstoffet för att mejsla fram de hörnstenar som vi behöver för att förstå vår vardag och kunna forma en hållbar utveckling.

Läs mer
Natura genomsyras av moderna kunskapsområden som miljö, energi och teknik - tvärvetenskapliga områden som motiverar eleverna.
Natura tar avstamp i historien, blickar in i framtiden och ställer frågor som inte alltid har givna svar. Genom hela serien löper ett partikeltänkande.
Serien innehåller, förutom introduktionsboken Naturvetenskapens verktyg, tre böcker inom respektive ämne: biologi, fysik och kemi. Teknikämnet är integrerat i samtliga böcker.
Kombinerade fakta- och arbetsböcker
Natura är väl avstämd mot läroplanen för grundskolan. De traditionella ämnena är kvar men är organiserade under samlande rubriker. Det innebär att seriens böcker kan användas för såväl integrerad NO-undervisning, som för ämnesundervisning. Varje bok innehåller fakta, experiment, övningsuppgifter och förslag till projektarbeten.
Lärarhandledningar
Serien förstärks av en instruktiv lärarhandledning till varje bok. I direkt anslutning till varje uppslag i läroboken finns förklarande text, figurer, facit, beskrivningar av experiment och metodiska tips. Här finns också förslag till betygskriterier, provfrågor och alla kopieringsunderlag samlade.