Vår kokbok vego

Vår kokbok vego
Författare
Medverkande
Förlag Norstedts
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor399
Vikt1100 gr
Utgiven2022-08-26
SABQcabc
ISBN 9789113121895

Nu låter vi <em>Vår kokbok vegan</em> flytta in i <em>Vår gröna kokbok</em> och därmed byter den titel. I <em>Vår kokbok vego</em> finns dels lakto-ovo-vegetariska recept, med mjölkprodukter och ägg, dels veganska recept. <em>Vår kokbok vego</em> är en grundkokbok som är till för alla, oavsett om du vill äta mer grönt, hjälpa din tonåring att laga mat utan kött eller varit vegetarian länge och behöver få inspiration till nya smaker.

Under de senaste åren har den gröna matlagningen definitivt landat i det allmänna medvetandet och är idag mycket mer integrerat i vårt tänkande kring mat. Det är numera självklart att en grönsak kan spela huvudrollen lika bra som kött eller fisk. Husmanskost och favoriter som tacos och våfflor blir minst lika goda i växtbaserade varianter och i matbutikerna finns ett stort utbud av vegetabiliska produkter.

<em>Vår kokbok vego</em> innehåller runt 400 recept, varav 50 är nya, för alla tillfällen: enkla vardagsrätter, festmat, tillbehör, mellanmål och frukostar, sötsaker och bröd. Fyra symboler talar om vilka recept som är lakto-ovo-vegetariska, veganska, glutenfria och snabba att göra – för att du lätt ska hitta rätt. Näringslära och fakta om olika livsmedel finns förstås också, samt ett säsongshjul som ger dig bra koll på när olika grönsaker, frukter och bär är i säsong.

Det är enkelt, inspirerande och gott att laga mat med <em>Vår kokbok vego</em>. Välkommen till vår sköna gröna värld!