Trion

Trion
Författare
Medverkande
Förlag Norstedts
GenreSvenska berättare
FormatPocket
SpråkSvenska
Antal sidor355
Vikt199 gr
Utgiven2021-12-28
SABHc
ISBN 9789113119526

"Det känns som man sett Sveriges författarframtid." Alex Schulman

"Johanna Hedmans ´Trion´ är en helt fantastisk debutroman" Fredrik Backman

"Himlen var djupblå. Fortfarande ljust. Jag skulle minnas den där cykelturen, jag insåg det så fort August började trampa. Jag skulle glömma arbetspasset, den knappt färdigkokta pastan, kanske till och med det röda märket på Thoras axel, men jag skulle inte glömma: Augusts mjuka bomullsskjorta mellan mina fingrar, lukten av tvättmedel och cigarettrök, kvällssolen som flätade sig genom Thoras utsläppta hår."

Thora, Hugo och August - tre vänner i tjugoårsåldern som tillbringar all tid tillsammans: hänger på caféer, cyklar till Djurgården om sommarnätterna, möter våren i Paris. Men under ytan rör sig starka känslor och funderingar om identitet, klass och kärlek. Thora kommer från gamla pengar och är uppvuxen i exklusiva Lärkstaden. Hon och konstnären August har länge varit nära, ibland älskare. Hugo har en helt annan bakgrund, och möter Thora och August när han blir inneboende hos hennes föräldrar. Han både fascineras och förfasas över deras privilegierade värld. Den sköra balansen mellan dem riskerar hela tiden att förstöras.

<em>Trion </em>är en mogen och löftesrik debut som på pricken fångar den bitterljuva känslan av att vara ung, när man har hela livet framför sig, och precis allt är på största allvar.

"Trion är en underbarn roman" DN

"Hedman är en mogen och begåvad författare." Expressen