Obscuritas

Obscuritas
Serie Rekke och Vargas
Författare
Medverkande
Förlag Norstedts
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatPocket
SpråkSvenska
Antal sidor381
Vikt205 gr
Utgiven2022-04-26
SABHc
ISBN 9789113117546

"Ja, jag får kapitulera. David Lagercrantz vet hur man gör." Expressen

"David Lagercrantz kopplar greppet. Obscuritas är finkalibrerad och gripande." SvD

"Lagercrantz skriver skickligt och lekande lätt." Ystads Allehanda

Det är sommaren 2003 och USA har just invaderat Irak. I Stockholm mördas en fotbollsdomare med ett förflutet i Afghanistan. Vildhjärnan och fotbollspappan Giuseppe Costa häktas för brottet och fallet ser solklart ut. Men Costa vägrar att erkänna mordet och polischefen beslutar sig för att anlita professor Hans Rekke, världsledande expert på förhörstekniker. Finns det någon som kan knäcka Costa är det han.

Rekke tar emot utredningsgruppen i sitt stora, flotta hus i Djursholm. Han sågar hela utredningen i en svindlande skarp uppvisning - och snart faller den ihop. Costa släpps på fri fot och polisen står plötsligt helt utan spår. Bara Micaela Vargas, den unga närpolisen från Husby, som mest på nåder tagits in i utredningen, vägrar släppa fallet. Hon försöker få tag på Rekke, som dock inte svarar på hennes kontaktförsök.

Men så möts Rekke och Vargas igen, under dramatiska omständigheter, och detta omaka par bestämmer sig för att lösa fallet. Det leder till CIA:s jakt på terrorister, och talibanernas krig mot musiken. Vem var fotbollsdomaren egentligen? Offer eller gärningsman?