Prepping : att hoppas på det bästa, men förbereda sig på det värsta

Prepping : att hoppas på det bästa, men förbereda sig på det värsta
Författare
Medverkande
Förlag Norstedts
GenreSamhälle, politik och debatt
FormatFlexband
SpråkSvenska
Antal sidor175
Vikt379 gr
Utgiven2017-10-16
SABRbo
ISBN 9789113077109
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Hur länge skulle du klara dig om det blev ett långvarigt strömavbrott? Om vattnet försvann och våra bensinkort eller betalkort slutade fungera? Det finns en grupp människor som övar sig i att vara förberedda på just det: prepparna.

Samtidigt som myndigheterna uppmanar medborgarna att vi måste klara oss själva i minst 72 timmar står många av oss handfallna när elen går eller vattnet tar slut.

En preppare har bunkrat färskvatten och konserver. De riktigt seriösa lämnar staden och flyttar ut på landet till ett hus med egen brunn och större möjligheter att ta sig igenom civilisatoriska sammanbrott.

I boken får vi möta ett antal svenska preppare som delar med sig av hur de går till väga för att vara förberedda vid alla typer av katastrofer. Det är kvinnan som jobbar på UD, ensamstående mamman som preppar med barnen, pensionären som blir alltmer självförsörjande på sin odling och paret som lagrat 400 liter vatten i sin lägenhet.

Men boken är också en praktisk handbok med en mängd värdefulla tips på hur man överlever, håller värmen, lagrar vatten eller klarar sig mentalt i en kris.