Nytt boksläpp – skicka in din presentation

Är du inte längre debutant men har släppt en ny bok och vill presentera den för Boktuggs läsare? Då har du möjligheten att skicka in en presentation till oss. Läs igenom instruktionerna först, förbered allt material och använd därefter formuläret nedan för att skicka in. Presentation kan skickas in av förlag eller författaren själv.

1. Om du är debutant så välj istället att skicka in ett debutantporträtt

2. Vi tar i första hand emot presentationer av böcker inom segmentet allmänlitteratur, det vill säga inte läromedel, kurslitteratur eller väldigt smal facklitteratur. Även om Boktugg läses av både lärare och studenter och läsare med en oändlig rad specialintressen tror vi att skönlitteratur för barn och vuxna samt facklitteratur med en bredare målgrupp passar bättre.

3. Skriv en presentationstext på max 1000 tecken (inklusive blanksteg). Läs igenom den noga flera gånger innan du skickar för att undvika fel. Inga överdrivna superlativer i texten, låt den väcka intresse och var tydlig med vilken målgrupp boken är tänkt för. Skriv texten i tredje person, alltså inte i jag-form.

4. Skapa en (1) bild med storleken 1200 x 628 pixlar (bredd x höjd, se exempel nedan) och spara i jpg-format. Det kan vara en bild på dig som författare med eller utan bok. Men det kan också vara en bild på enbart boken med en bakgrund. Vill du använda text i bilden – välj prioriterad placering. 
Du behöver INTE skicka med omslagsbilden separat eftersom denna hämtas från Bokinfo.

5. Plocka fram ISBN-nummer på originalutgåvan (vanligen pappersboken). Anges utan bindestreck.

6. Presentationen publiceras på utgivningsdagen för originalformatet. Skicka in din beställning 2-3 veckor före detta datum för att vara säker på att vi ska hinna hantera den. 

7. Fundera över ifall du vill betala för en prioriterad placering av presentationen eller nöjer dig med standardplaceringen.

Pris: för en standardplacering tar vi endast ut en administrativ avgift på 125 kr (inkl moms). Om du vill ha en prioriterad placering, där boken ligger kvar högt upp i listan och även ökar chansen att synas i nyhetsbrevet, betalar du 875 kr (inkl moms).

Betalning: Görs direkt med kreditkort via formuläret nedan. Ger ditt förlag ut många titlar som du vill presentera? Kontakta oss för paketpris på 10+ presentationer per år.

Frågor? Kontakta oss på support@boktugg.se

Du måste vara inloggad för att kunna genomföra beställningen, däremot behöver du inte vara betalande prenumerant.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Utgivningsdag så som angiven i Bokinfo
Skriv förslag på rubrik, kan komma att ändras av Boktugg. Exempel: "Jane Smith släpper ny bok om skogspromenader"
Fyll i din presentation av boken nedan
Maximal textlängd är 1000 tecken inkl blanksteg.
Click or drag a file to this area to upload.
Rekommenderade bildmått 1200 x 628 pixlar (bredd x höjd), helst JPG sparad optimerad för webb. Max filstorlek 400 Kb.
Bör innehålla bokens titel och författarens namn, samt ev fotograf. Exempel: "Författaren Namn Namnsson släpper boken Fjärilsfakta. Foto: Förnamn Efternamn."
Har du en rabattkod du fått från ditt förlag eller Boktugg? Ange den här.
Moms ingår med 25 % i ovan anvgivna priser
Adress