Neo och de fyra elementen

Neo och de fyra elementen
Serie Neo
Författare
Medverkande
Förlag Lilla Hoi
GenreSkönlitteratur barn och ungdom
FormatKartonnage
SpråkSvenska
Antal sidor28
Vikt232 gr
Utgiven2023-11-15
SABHcf(yb)
ISBN 9789189549050

Följ med den energifyllda Neo på olika äventyr i skogen, där han bor med sina föräldrar i en koja. Neo guidas på sina vandringar av en fjäder och möter i berättelsen olika djur som alla representerar de fyra elementen: eld, vatten, jord och luft. Vi får bland annat träffa eldens hjärtevän påfågeln, som lär Neo om kärlek och positiv energi, och sköldpaddan, vattnets bästis, som kan allt om kreativitet och att prata om sina känslor.

Med sagan om Neo vill författaren lära barn att lyssna inåt, följa sin intuition och göra mer av det de tycker är roligt i livet. Boken är inspirerad av hennes bror som dog innan hon föddes, men som likt en liten Neo har guidat henne genom livet med en fjäder. Hon vill särskilt lyfta högkänsliga barn och fokuserar på ämnen som höjer vår energi, medvetenhet och kärlek.

Berättelsen om Neo föddes vid samma tidpunkt som Madeleines son kom till jorden. Namnet Neo betyder ny och gåva, och Madeleines son fick namnet Neo i andranamn.

Neo-serien belyser ämnet högkänslighet.

Boken är vackert illustrerad av Suzanne Wilnersson, med mycket fantasi, färgrikedom och händelser som lockar till samtal mellan barn och vuxna. Madeleine Olofsson har gått flera kurser inom spirituell och personlig utveckling. Hon brinner för ämnena högkänslighet, spiritualitet och energier. Boken är Madeleines debut och första delen i en serie om Neo. 

Tillsammans med flickan Aloha får han uppleva vad yin och yang kan vara, två halvor som tillsammans skapar en helhet. Neo och de fyra elementen av Madeleine Olofsson har uttalat pedagogiska ambitioner.
BTJ-häftet nr 18, 2023. Lektör Annika Malm