
Bepröfvade recept

| Medverkande | |
|---|---|
| Förlag | eddy.se ab |
| Genre | Kulturhistoria och allmän humaniora |
| Format | Inbunden |
| Språk | Svenska |
| Antal sidor | 188 |
| Vikt | 732 gr |
| Utgiven | 2022-03-31 |
| SAB | Mxk |
| ISBN | 9789188929518 |
Hur smakar historien, kan man veta och ta reda på det? I Bepröfvade recept ges inspiration och möjlighet till historiska smakupplevelser med utgångspunkt i de recept och fotografi er som bevaras i Riksarkivet - Landsarkivet i Visby. Läsaren får också ett smakprov på arkivhandlingar i huvudsak från 1800-talet som sällan används och som få känner till.
Spännande matrecept varvas med efterrätter, bröd och dryck, här finns recept på syltade valnötter och pumpa, fikonkaka, surdegsbröd från 1800-talet och fem recept på våfflor, sillbullar, kumminost, köttbuding, pepparskinka, brännvinstårta, gotlandsdricka och flera recept på korv.
I Bepröfvade recept presenteras över 200 recept tillsammans med ett 70-tal fotografi er och illustrationer, många av dessa har aldrig tidigare varit publicerade.























