
Billig mat - en dyr affär : Om matmakt och behovet av medvetna konsumenter

| Författare | |
|---|---|
| Medverkande | |
| Förlag | Premiss |
| Genre | Samhälle, politik och debatt |
| Format | Danskt band |
| Språk | Svenska |
| Antal sidor | 182 |
| Vikt | 450 gr |
| Utgiven | 2006-05-19 |
| SAB | Pmbb |
| ISBN | 9789185343164 |
Maten i Sverige kanske blivit billigare men på ett eller annat sätt får vi ändå alla betala ett högt pris i form av sänkt kvalitet. De största förlorarna är de som producerar maten som arbetare i livsmedelsindustrin. För dem betyder prispressen sämre arbetstider, stress och nedlagda fabriker. Journalisten Gunnar Brulins bok handlar om detta men också om hur konsumenterna drabbas i form av ett smalare utbud av livsnmedel med billigare råvaror, mer vatten och midre kött, många gånger rent fusk. Billig mat med mer socker och fett drabbar dessutom vår hälsa!






















