2020 : en framtidsoptimistisk roman

2020 : en framtidsoptimistisk roman
Författare
Medverkande
Förlag Ordfront Förlag
GenreSvenska berättare
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor255
Vikt400 gr
Utgiven2020-03-24
SABHc
ISBN 9789177750840
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Panter Allgans föds år 2020, samma dag som FN förklarar tvågradersmålet omöjligt att nå. Och medan Panter växer upp i en stockholmsförort inklämd mellan en motorväg och en mur slits världen mellan övertygelse om den kommande klimatapokalypsen och ett framtida lika högteknologiskt som grönt paradis. Panter lär sig tidigt i livet att allt är möjligt, bara man har rätt inställning. Hans positiva tänkande för honom från ett liv som hemlös burksamlare till rollen som världens räddare.

2020 är en mörkt ironisk roman om att leva i klimatkrisens tid. Med drastisk humor petar Jesper Weithz i de infekterade existentiella, filosofiska och politiska frågor som klimatkrisen ställer om relationerna mellan människa och natur, mellan fattig och rik, mellan optimist och pessimist.

"Romanen är mycket tankeväckande, mycket välskriven."
Epiloger, bokblogg

"Varm satir över kapitalismen och klimatet. (...) Ibland händer det att en roman landar så rätt i sin samtid att man undrar om författaren har tillgång till hemligstämplad information. Så är fallet med Jesper Weithz nya klimatsatir 2020." 
Expressen, Martina Montelius

"Det här är klassisk satir, brutalt underhållande."
Svenska Dagbladet

"Storyn är smart uttänkt, och påhittig. Den påminner i sitt berättarsätt om drastiskt svarttecknade samhällskritiska serier. Panters kringelikrokiga väg till strålkastarljus och berömmelse är mer sagolik än sannolik men underhållande på sitt karikatyriska vis."

Aftonbladet, Pia Bergström

"en underhållande, rolig och välskriven bok"
Vildis bokvrå, bokblogg