Full kastrull : mat för unga kockar

Full kastrull : mat för unga kockar
Författare
Medverkande
Förlag Bonnier Carlsen
GenreFacklitteratur barn och ungdom
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor144
Vikt0
Utgiven2008-01-14
SABuQcaa
ISBN 9789163854767
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Erik Brännström håller kockkollon för ungdomar; ibland mindre grupper, andra gånger hela fotbollslag! Han leder matevents för vuxna och håller matlagningskurser för hela familjer. I denna lekfulla typ av undervisning handlar det om att förmedla matglädje, ge nya smakupplevelser, inspirera deltagarna till att våga sig fram på egen hand, och att samtidigt prata om hälsosam mat på ett nytt sätt.     ”Full kastrull” innehåller en mängd lättlagade recept, kryddade med Eriks entusiastiska inställning till matlagning. Här finns streetfood, internationell mat, liksom upphottad husmanskost! Boken är rikligt illustrerad med fina färgfoton. Och eftersom den vänder sig till nybörjarkockar finns här också grundläggande instruktioner kring utrustning och råvaror.

Erik Brännström har arbetat som kock sedan 1994, bland annat i London, Canada och Medelhavet. Idag driver han Arctic Gourmet i Skellefteå, en restaurang där besökarna får vara med och laga sin egen mat. Vid ”Måltidens dag”  i oktober 2006 tilldelades Erik diplom för sina matgärningar med ungdomar i fokus. Utmärkelsen delades ut av föreningen ”Låt Måltiden Blomma” och bland kockar som tidigare diplomerats hittar vi Jamie Oliver och Melker Andersson.