Matbröd : Ljust, mörkt, hårt, fint, grovt

Matbröd : Ljust, mörkt, hårt, fint, grovt
Författare
Medverkande
Förlag Prisma
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor128
Vikt737 gr
Utgiven2003-09-09
SABQcae
ISBN 9789151841021
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
En inspirerande bok om matbröd. Varför vi bakar, om mjölsorter, kvarnar, bakugnar, om bagaryrket förr och nu, redskap, proteiner och vitaminer, jäsningsmedel, julbröd och knäckebröd, och om bröd i konsten. Dessutom med mycket kringinformation och historier.
Ca 55 recept på alla upptänkliga sorters bröd, med fantastiska bilder. Här finns recept på ljust vetebröd och bondbröd, mörkt rågbröd, fullkorn, limpor, kuvertbröd, baguette, timjanbröd, bröd med olivolja, hårtbröd, nobisbröd, brioche, åländskt svartbröd och tunnbröd... (Visst blir man sugen!)
Alla bröd är bakade av Tulla hemma i hennes vanliga ugn. Alltså är detta bröd som alla verkligen kan baka hemma.

"Börja baka! Det finns inte något härligare än doften av en nybakad limpa eller ett kryddat rågbröd. Och roligt är det - att knåda degen på bakbordet, att forma den till runda bullar, avlånga limpor eller fyrkantiga formbröd. Att baka är avkoppling - en lisa för själen. När brödet gräddas fylls rummet av en härlig doft. Degen häver sig i ugnen, får en ny och större form och en vacker färg. En vetedeg blir varmt gyllengul, en råglimpa läderbrun och en surdegsbulle kan se ut som svarta natten."