Köksvägen till Västsverige

Köksvägen till Västsverige
Serie Västra gastronomiska akademins skriftserie
Författare
Förlag Natur & Kultur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor200
Vikt0
Utgiven2002-11-15
ISBN 9789127354296
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Visst är Bohuslän, Västergötland och Dalsland värda en omväg. Den unika maten - lagad av landets främsta kockar, med förstklassiga råvaror från havet och insjöarna, jorden och skogen – och mycket annat värt att se och uppleva. Inspireras av vad författarna berättar, Tomas Yehs matbilder för alla sinnen, och de kända kockarnas bästa recept.

Detta är en bok att lustläsa för sina goda texters skull, och att använda som guide i en landsända som verkligen har mycket att erbjuda. Underbara restauranger, intressanta företeelser, smultronställen, slott och herresäten och mycket mera. Det blir fängslande, färgstarka och mustiga berättelser om människor och miljöer, om myter och legender, om kultur och historia.

Särskilt intressant för alla som bor i Västsverige och alla som vill resa dit, matintresserade i hela landet m fl.
<hr> Birgitta Stenberg, Jan Mårtenson, Viveca Lärn och Åke Edwardson &#8211; alla är namnkunniga författare och hemma i Västsverige.