Holy Smoke BBQ : ingen rök utan kött

Holy Smoke BBQ : ingen rök utan kött
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Digital
GenreMat och dryck
FormatEbok (EPUB)
SpråkSvenska
Antal sidor219
Vikt0
Utgiven2017-09-15
SABQcaa
ISBN 9789127155374
<blockquote>

Snyggaste kokboken fr&aring;n nordv&auml;stra Sk&aring;nes grillkungar.

<em>Norrtelje Tidning</em>

</blockquote>

Brisket, shortribs, pulled pork - N&auml;r du f&ouml;rsta g&aring;ngen smakar &auml;kta amerikansk bbq &auml;r det l&auml;tt att f&ouml;rst&aring; varf&ouml;r m&auml;nniskor vallf&auml;rdar till de platser d&auml;r den l&aring;ngsamma r&ouml;kningen tas p&aring; st&ouml;rsta allvar. Sedan n&aring;gra &aring;r tillbaka beh&ouml;ver dock du inte ta dig till ett bbq-shack i Texas f&ouml;r en k&ouml;ttbit r&ouml;kt low-and-slow; f&ouml;rst ut i Sverige var Holy Smoke BBQ i Br&auml;cke utanf&ouml;r H&ouml;gan&auml;s som nu samlat sitt kunnande f&ouml;r alla som vill l&auml;ra sig vad som kr&auml;vs f&ouml;r en fullv&auml;rdig bbq-m&aring;ltid.&nbsp; &nbsp;

L&auml;r dig vilken typ av smoker som fungerar b&auml;st f&ouml;r dina behov, hur du ska t&auml;nka n&auml;r du v&auml;ljer tr&auml;slag och lagrar veden, t&auml;nder och underh&aring;ller elden, f&ouml;rbereder styckdetaljer och rubs, tillagar, vilar och varmh&aring;ller k&ouml;ttet, och inte minst lagar alla sides och s&aring;ser som h&ouml;r till. Bland recepten finns b&aring;de urklassisk Texas Style BBQ och mer moderna tolkningar p&aring; Holy smokes eget vis.

Holy Smoke BBQ:s r&ouml;kresa slutar inte i Br&auml;cke, h&auml;ng med p&aring; roadtrip till r&ouml;kgrillningens ursprung i djupaste amerikanska s&ouml;dern. P&aring; ett trettiotal bes&ouml;k till s&ouml;derns mest klassiska shacks m&ouml;ter du legendariska bbq-profiler och pit masters, och f&aring;r bakgrunden till varf&ouml;r dagens bbq blivit om&aring;ttligt popul&auml;r bland k&ouml;tt&auml;lskare.&nbsp;&nbsp;

<strong>Johan Fritzell</strong>&nbsp;och&nbsp;<strong>Johan &Aring;kerberg</strong>&nbsp;levererar rustik mat utan krusiduller, och vet hur k&ouml;ttet blir sm&auml;ltande gott och smakrikt. Johan Fritzell &auml;r hemmar&ouml;karen som efter en 40-kris utan n&aring;gon egentligen plan k&ouml;pte en j&auml;ttesmoker, vilket mynnade ut i en bbq-restaurang med tillh&ouml;rande cateringverksamhet, en agentur f&ouml;r smokers och klippkort p&aring; flyget till Texas. Vapendragaren Johan &Aring;kerberg &auml;r kock utbildad p&aring; Restaurangh&ouml;gskolan i Grythyttan och f&ouml;rfattare till ett par prisbel&ouml;nta matb&ouml;cker om bland annat korv och r&ouml;kning.

<blockquote>

Johan Fritzell och Johan&Aring;kerberg st&aring;r nog f&ouml;r den mest gedigna boken i temat tillsammans med JonasCrambys bok &raquo;Texas BBQ&laquo;.

<em>Ume&aring; Tidning</em>

Tv&aring; superkunniga entusiaster delar med sig av allt de vet om grillr&ouml;kandets &auml;dla konst. En bok f&ouml;r de verkliga n&ouml;rdarna som g&aring;r all in f&ouml;r ved, eld och r&ouml;k bland smokers, barrels och klotgrillar.

<em>Allt om Vin</em>

Tekniker, tips och rej&auml;lt r&ouml;kdoftande recept.

<em>Allt om Vin</em>

</blockquote>