Frukt och bär

Frukt och bär
Författare
Förlag Natur & Kultur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor224
Vikt919 gr
Utgiven2008-05-19
SABQcae
ISBN 9789127026551
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Frukt och bär är den kompletta kokboken om syltning, saftning, bakning och desserter samt likörer på alla tänkbara bär och frukter. Boken innehåller drygt 200 lättlagade recept som delas in i sju kapitel: citrus, rabarber & fläder, trädgårdsbär, stenfrukter, äpplen & päron, vilda bär och fikon & torkad frukt. Recepten är en blandning av gamla klassiska husmorsrecept och moderna varianter med spännande kryddning av till exempel saffran, vanilj och lakrits.

Dessutom innehåller boken fakta om olika frukt- och bärsorter och olika användningsområden för dem. Det ges också tips om förvaring, konservering och infrysning.