
New nordic kitchen

| Författare | |
|---|---|
| Medverkande | |
| Förlag | Norstedts |
| Genre | Mat och dryck |
| Format | Inbunden |
| Språk | Engelska |
| Antal sidor | 235 |
| Vikt | 933 gr |
| Utgiven | 2014-10-03 |
| SAB | Qcabd |
| ISBN | 9789113056241 |
Nordisk matlagning är bäst i världen och matintresserade från hela världen reser hit speciellt för att besöka krogar som Restaurang Frantzén, Noma och Fäviken. <em>Nya nordiska köket </em>är en hyllning till allt som gör vår mat så speciell - de naturliga råvarorna från skog och mark, odlade grödor och uppfödda djur från ett allt mer ekologiskt jordbruk, och fisken från våra rena och kalla hav och många insjöar.
I den här boken träffar vi bland annat Claus Meyer, grundaren till Noma och en förgrundsperson inom den nya nordiska matlagningen, vi går på promenad i skogen med Roland Rittman, en hängiven expert på ätbara vilda örter och andra växter, och vi besöker ishotellet i Jukkasjärvi där ren och röding är stående inslag på vintermenyn.























