Dramatikern Marianne Goldman debuterar med dialogdriven kortroman

Säg inte förlåt är min första roman, men jag har dessförinnan varit dramatiker i många år och skrivit en hel del pjäser för scener runt om i Sverige och i Norden. Så skrev jag också manus till filmen Freud flyttar hemifrån, den första svenska judiska spelfilmen. Min kortroman är dialogdriven och det är ingen tillfällighet. Jag växte upp i ett kaos av ledsna ögon, hårda ord, värme och sarkasmer. Att skriva dialog har varit som att karva ut en frihetszon för mig själv, en lustgård. För roligt har det alltid varit att låta karaktärerna ta över och göra allt detta som jag i verkliga livet inte har klarat. Skrivandet  har varit en revansch.

Huvudpersonen Simone i min roman drabbas av cancer och tror att hon ska dö. Vi följer henne under några obarmhärtiga vårmånader då nära relationer till man, dotter, väninna sätts på prov. Hon gör många ”fel”, är en antihjältinna liksom många av de kvinnor som jag har gestaltat i mina pjäser. 

Säg inte förlåt

Säg inte förlåt

Skitsnack, en cancersjuk är inte otrogen, en cancersjuk överlever!  I den dialogdrivna kortromanen Säg inte förlåt drabbas samtalsterapeuten Simone av cancer och tror att hon ska dö.

Vi följer henne under några obarmhärtiga vårmånader då nära relationer sätts på prov. Också det egna jaget prövas hårt. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter