Sofie Sarenbrant bookbeat
Sofie Sarenbrant är en av Sveriges mest lyssnade författare. Foto: Magnus Ragnvid.

Sofie Sarenbrant skriver avtal på 26 böcker med Bookbeat

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Bookbeat fortsätter köpa rättigheter till storsäljande deckarförfattare. Nu är det Sofie Sarenbrant som ska ges ut på engelska, polska och tyska. Totalt är avtalet på 26 böcker.

– Jag är otroligt glad över vår gemensamma resa ut i Europa med Emma Sköld. Det ska bli spännande att följa hur serien tas emot i de olika länderna. Och det är extra kul att äntligen kunna erbjuda mina läsare alla böcker på engelska, säger Sofie Sarenbrant.


ANNONS


BookBeat förvärvar de digitala rättigheterna för Sofie Sarenbrants Emma Sköld-serie på engelska (10 böcker), polska (10 böcker) och tyska (6 böcker). Titlarna kommer ges ut både som ljud- och e-böcker på respektive språk.

Sofie Sarenbrant är en av Sveriges mest lyssnade författare. Exempelvis har hon både 2019 och 2020 blivit utsedd till ”Årets svenska deckarförfattare”, ett helt datadrivet pris som är baserat på popularitet, genomlyssning och betyg i just Bookbeats tjänst. Med andra ord har Bookbeat koll på att hennes böcker fungerar som ljudböcker. Sofie Sarenbrants böcker har lyssnats miljontals timmar, och är den den fjärde mest lyssnade författaren någonsin i svenska BookBeat.

– Att Sofie Sarenbrant vunnit priset, inte bara en utan flera gånger, vittnar om hennes enastående förmåga att berätta och engagera. Hennes böckers genomlyssningsgrad och popularitet är bland de högsta vi någonsin uppmätt i BookBeat och användarna älskar hennes böcker, säger Victoria Vatanskaja, Head of Rights & Production på BookBeat, i ett pressmeddelande.

Totalt har Sofie Sarenbrants böcker i alla format sålts i över fyra miljoner exemplar och finns översatta till en mängd olika språk.

ANNONS

– Vi är stolta över samarbetet och ser stor potential i att sprida Sofies böcker till fler marknader, läsare och lyssnare. Hon är redan en av Sveriges största deckarförfattare och vi är övertygade om att hon även kan bli en av de största svenska deckarförfattarna internationellt, säger Victoria Vatanskaja, Head of Rights and Production på BookBeat.

I serien om den unga och modiga kriminalinspektören Emma Sköld har tio böcker hittills givits ut, eller rättare sagt – den tionde och fristående boken släpps i maj 2022 som ebok, pappersbok och ljudbok: Själsfränden (på Bookmark).

Bookbeat har tidigare skrivit ett stort avtal med Anna Jansson om utgivning av hennes deckare på flera språk, det omfattade 50 böcker, samt Samuel Karlsson.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

📅 Utgivningar idag: Drygt fyrtio nya titlar idag, bland annat ett gäng jultidningsalbum som Hälge album 31 : Varning för vargavinter av Lars Mortimer, Fotbollsstjärnor 2023 och Knasen julalbum : givakt i backen!. På tal om tidning så bröt Offside ny mark när de startade. I boken Klenoder: Våra bästa texter ur Offside av Anders Bengtsson och Johan Orrenius samlas några klassiska fotbollsreportage. Barnboken Små människor, stora drömmar. David Bowie av Maria Isabel Sánchez Vegara attraherar förmodligen föräldrarna (eller far- och morföräldrarna) lika mycket som barnen.

🎂 Födelsedagar: Idag har flera stora författare födelsedag. Frans G. Bengtsson (1894–1954) som bland annat skrev Röde Orm (gavs ut i lättläst form för några år sedan). Ester Ringnér-Lundgren (1907–1993) skrev en mängd barn- och ungdomsböcker (även under pseudonymerna Merri Vik och Kaj Ringnér), som serien om Lotta och böckerna om trollen Kvirre och Hoppsan. Anne Rice (1941–2021) är mest känd för En vampyrs bekännelse som ingår i serien Vampyrkrönikan.

👨‍🍳 Den 4 oktober är Kanelbullens dag, kanske den temadag som firas allra mest i Sverige? Har du ätit en kanelbulle idag? Boktips: Inte bara bullar : 100 klassiska bakverk och kakor från förr av Jan Hedh, Lindas lättbakade favoriter : Kakor, bullar och matbröd av Linda Andersson, Bullar, bröd & brunch av Camilla Hamid och Bröd, bullar & kakor : Bagarmästarens bästa recept av Johan Sörberg.🎖️ Nobelpris Författare finns i alla Nobelpriskategorier. 2022 års Nobelpris i fysiologi eller medicin går till den svenske evolutionsgenetikern och biologen Svante Pääbo, ”för hans upptäckter rörande utdöda homininers arvsmassa och människans evolution”. Pääbo har skrivit boken Neandertalmänniskan om sin kartläggning av neandertalmänniskans arvsmassa och jakten på urgammalt DNA.


Uppdateras under dagen …