Dagbok för alla våra läsare (Julkalender 2020) – dag 10

Dagbok för alla våra läsare, kallar vi 2020 års julkalender. Bilder: iStock. Montage: Boktugg.

Nyhetsbrev till premiumprenumeranter och förberedelse av fredagens nyhetsbrev – och så lite nyheter att följa upp. En torsdag på Boktuggs redaktion.

Det är lite intressant att summera en arbetsdag så här, inte minst att inse att man faktiskt gör rätt mycket olika saker under en dag. Och att det nästan aldrig blir som planerat. I morse kom nyheten att även Akademibokhandeln.se hoppar på trenden med liveshopping av böcker.

Idag hade jag ett nytt Analysbrev på min agenda. Men sedan kom det lite andra grejer emellan, som vanligt. Men jag skrev och Anna korrade och så gick jag igenom det en gång till innan vi skickade ut det till alla prenumeranter på Insider Business: Hållbarhet, returer och begagnade böcker.

Just det här med våra Insider-prenumerationer är något jag jobbat i flera månader med att kommunicera och förtydliga gentemot prenumeranter på det vanliga nyhetsbrevet. Analysbrevet, som kommer ut 2–3 gånger per månad, går på djupet i det breda ämnet bokförsäljning. Så här är lite reklam: om du jobbar på förlag eller är egenutgivare så ska du prenumerera på Analysbrevet!

Imorgon kommer vårt fria nyhetsbrev, fredagsutgåvan med ett par korta (nåja) krönikor/spaningar. Ett tag såg det ut som om jag skulle hinna skriva dem i eftermiddags, men så blev det inte riktigt ändå.

Det kom en annan nyhet om Ännu mer krisstöd till företag och föreningar i bokbranschen – tar del av 440 Mkr där jag letade igenom listorna på alla företag som fått stöd. Bland annat fanns flera branschföreningar, och jag gjorde en intervju med Kristina Ahlinder på Förläggareföreningen som publicerades på sajten under kvällen där hon berättade om att de nu bestämt sig för att köra branschdagen i februari digitalt under namnet Bokbranschen Live.

Dessutom har jag under dagen haft kontakt med en handfull andra människor om intervjuer eller korta frågor om fakta, bland annat till Analysbrevet men även andra uppslag till kommande artiklar.

Vi la upp en TT-text om att en Ny version av ”True blood” är på gång. Serien får mig alltid att tänka på hur vampyrtrenden tog fart genom Twilight-serien och fick tv-bolag att dammsuga marknaden i jakt på vampyrberättelser varpå de hittade Charlaine Harris ”gamla” böcker som då blev tv-serien True Blood. Framför allt tänker jag på de förlag som avfärdade Twilight eftersom vampyrer var ute.

Vad är nästa trend inom skönlitteraturen eller för den delen fackböckerna? Det verkar svårt att förutspå.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL