Simon Stålenhags nya Kickstarter passerade en miljon på några timmar

Ännu en framgångsrik Kickstarter för Simon Stålenhag som har läsare över hela världen. Pressbilder. Montage: Boktugg.

Konstnären och författaren Simon Stålenhag (känd för Ur varselklotet) använder en Kickstarterkampanj för sin nya bok Labyrinten. På 19 minuter nåddes insamlingsmålet och några timmar senare en miljon kronor.

Förlaget Fria Ligan har en rad framgångsrika Kickstarter-kampanjer bakom sig och frågan är om den senaste kommer att nå samma höjder?

”Simon Stålenhag har rosats av kritiker i Sverige och internationellt för sin suggestiva konst med hyperrealistiska landskap som präglas av futuristiska fenomen. Hans narrativa konstböcker Ur varselklotet, Flodskärden och Passagen har gjort Stålenhag till en av världens mest eftertraktade visuella historieberättare”, skriver förlaget i ett pressmeddelande. 

Ur Varselklotet har blivit en amerikansk TV-serie på Amazon Prime under den engelska titeln Tales From the Loop. Den ansedda tidningen The Guardian korade Ur Varselklotet till en av tidernas bästa dystopier i sällskap med Franz Kafkas Processen och Andrew Niccols Gattaca.

En crowdfundingkampanj för Stålenhags nya narrativa konstbok Labyrinten lanserades på Kickstarter igår. I skuggan av Nobelpriset? Det verkade inte ha påverkat negativt i så fall för redan efter 19 minuter hade insamlingsmålet 200 000 kronor passerats och sedan tickade det på. I skrivande stund närmar kampanjen sig 1,4 miljoner kronor och 3 000 backare.

Kickstarter-kampanjer har blivit en del av lanseringarna för allt fler förlag och författare, vi skrev mer ingående om fenomenet i Analysbrevet nyligen. Och tidigare i veckan skrev vi om en mer småskalig Kickstarter för en pekbok.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL