Ännu en framgångsrik Kickstarter för Simon Stålenhag som har läsare över hela världen. Pressbilder. Montage: Boktugg.

Simon Stålenhags nya Kickstarter passerade en miljon på några timmar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Konstnären och författaren Simon Stålenhag (känd för Ur varselklotet) använder en Kickstarterkampanj för sin nya bok Labyrinten. På 19 minuter nåddes insamlingsmålet och några timmar senare en miljon kronor.

Förlaget Fria Ligan har en rad framgångsrika Kickstarter-kampanjer bakom sig och frågan är om den senaste kommer att nå samma höjder?

”Simon Stålenhag har rosats av kritiker i Sverige och internationellt för sin suggestiva konst med hyperrealistiska landskap som präglas av futuristiska fenomen. Hans narrativa konstböcker Ur varselklotet, Flodskärden och Passagen har gjort Stålenhag till en av världens mest eftertraktade visuella historieberättare”, skriver förlaget i ett pressmeddelande. 

Ur Varselklotet har blivit en amerikansk TV-serie på Amazon Prime under den engelska titeln Tales From the Loop. Den ansedda tidningen The Guardian korade Ur Varselklotet till en av tidernas bästa dystopier i sällskap med Franz Kafkas Processen och Andrew Niccols Gattaca.

En crowdfundingkampanj för Stålenhags nya narrativa konstbok Labyrinten lanserades på Kickstarter igår. I skuggan av Nobelpriset? Det verkade inte ha påverkat negativt i så fall för redan efter 19 minuter hade insamlingsmålet 200 000 kronor passerats och sedan tickade det på. I skrivande stund närmar kampanjen sig 1,4 miljoner kronor och 3 000 backare.

Kickstarter-kampanjer har blivit en del av lanseringarna för allt fler förlag och författare, vi skrev mer ingående om fenomenet i Analysbrevet nyligen. Och tidigare i veckan skrev vi om en mer småskalig Kickstarter för en pekbok.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL