ANNONS

Simon Stålenhags nya Kickstarter passerade en miljon på några timmar

Ännu en framgångsrik Kickstarter för Simon Stålenhag som har läsare över hela världen. Pressbilder. Montage: Boktugg.

Konstnären och författaren Simon Stålenhag (känd för Ur varselklotet) använder en Kickstarterkampanj för sin nya bok Labyrinten. På 19 minuter nåddes insamlingsmålet och några timmar senare en miljon kronor.

Förlaget Fria Ligan har en rad framgångsrika Kickstarter-kampanjer bakom sig och frågan är om den senaste kommer att nå samma höjder?

”Simon Stålenhag har rosats av kritiker i Sverige och internationellt för sin suggestiva konst med hyperrealistiska landskap som präglas av futuristiska fenomen. Hans narrativa konstböcker Ur varselklotet, Flodskärden och Passagen har gjort Stålenhag till en av världens mest eftertraktade visuella historieberättare”, skriver förlaget i ett pressmeddelande. 

Ur Varselklotet har blivit en amerikansk TV-serie på Amazon Prime under den engelska titeln Tales From the Loop. Den ansedda tidningen The Guardian korade Ur Varselklotet till en av tidernas bästa dystopier i sällskap med Franz Kafkas Processen och Andrew Niccols Gattaca.

En crowdfundingkampanj för Stålenhags nya narrativa konstbok Labyrinten lanserades på Kickstarter igår. I skuggan av Nobelpriset? Det verkade inte ha påverkat negativt i så fall för redan efter 19 minuter hade insamlingsmålet 200 000 kronor passerats och sedan tickade det på. I skrivande stund närmar kampanjen sig 1,4 miljoner kronor och 3 000 backare.

Kickstarter-kampanjer har blivit en del av lanseringarna för allt fler förlag och författare, vi skrev mer ingående om fenomenet i Analysbrevet nyligen. Och tidigare i veckan skrev vi om en mer småskalig Kickstarter för en pekbok.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL