ANNONS

Pia Printz blir förlagschef på Piratförlaget

Pia Printz. Foto: Kristofer Samuelsson

Piratförlaget får ny ledning när Pia Printz, grundare av Printz Publishing, tillträder som förlagschef i höst. Samtidigt blir Erik Titusson Piratförlagets vd.

Hösten 2020 tillträder Pia Printz som förlagschef och förläggare för Piratförlaget, meddelar Piratförlaget i ett pressmeddelande. Pia Printz grundade framgångsrika förlaget Printz Publishing 2010. Den första boken som utgavs var succén En dag av David Nicholls. Sedan hösten 2018 ingår förlaget i Norstedts förlagsgrupp. 

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

– Piratförlaget har varit en förebild för mig sedan jag kom in i branschen för tio år sedan. Att efterträda Ann-Marie Skarp är förstås ingen lätt sak, som den branschlegend hon är – men jag ska försöka göra det på mitt sätt. Det här ska bli så roligt! säger Pia Printz i pressmeddelandet. 

Ann-Marie Skarp kvarstår som förläggare och tillträder även som styrelseordförande för Piratförlaget. 

– Det är med stor glädje vi välkomnar Pia Printz till förlaget. Med sin minst sagt gedigna erfarenhet är hon helt rätt person att forma Piratförlagets framtida utgivning i samtliga format, säger Piratförlagets grundare Ann-Marie Skarp.

I samband med att Pia Printz tillträder som förlagschef utses Erik Titusson till vd för Piratförlaget. Han är sedan 2011 vd och förlagschef för Lilla Piratförlaget, vilket han kommer att förbli trots sitt nya uppdrag.

ANNONS

– Jag ser fram emot mitt nya uppdrag. Att förlaget har fantastiska medarbetare det vet jag redan, vi har samarbetat nära i många år. Jag har också stor respekt för de utmaningar förlagsvärlden står inför och kan inte föreställa mig en bättre ledningskollega att möta dessa tillsammans med än Pia Printz, säger Erik Titusson. 

Piratförlaget har blivit av med flera förläggare på sistone, Mattias Boström lämnade för att bli ljudboksförläggare på Lind & Co i maj och Sofia Brattselius Thunfors börjar nu i dagarna som förläggare på Bokförlaget Polaris.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se