Pia Printz blir förlagschef på Piratförlaget

Pia Printz. Foto: Kristofer Samuelsson

Piratförlaget får ny ledning när Pia Printz, grundare av Printz Publishing, tillträder som förlagschef i höst. Samtidigt blir Erik Titusson Piratförlagets vd.

Hösten 2020 tillträder Pia Printz som förlagschef och förläggare för Piratförlaget, meddelar Piratförlaget i ett pressmeddelande. Pia Printz grundade framgångsrika förlaget Printz Publishing 2010. Den första boken som utgavs var succén En dag av David Nicholls. Sedan hösten 2018 ingår förlaget i Norstedts förlagsgrupp. 

– Piratförlaget har varit en förebild för mig sedan jag kom in i branschen för tio år sedan. Att efterträda Ann-Marie Skarp är förstås ingen lätt sak, som den branschlegend hon är – men jag ska försöka göra det på mitt sätt. Det här ska bli så roligt! säger Pia Printz i pressmeddelandet. 

Ann-Marie Skarp kvarstår som förläggare och tillträder även som styrelseordförande för Piratförlaget. 

– Det är med stor glädje vi välkomnar Pia Printz till förlaget. Med sin minst sagt gedigna erfarenhet är hon helt rätt person att forma Piratförlagets framtida utgivning i samtliga format, säger Piratförlagets grundare Ann-Marie Skarp.

I samband med att Pia Printz tillträder som förlagschef utses Erik Titusson till vd för Piratförlaget. Han är sedan 2011 vd och förlagschef för Lilla Piratförlaget, vilket han kommer att förbli trots sitt nya uppdrag.

– Jag ser fram emot mitt nya uppdrag. Att förlaget har fantastiska medarbetare det vet jag redan, vi har samarbetat nära i många år. Jag har också stor respekt för de utmaningar förlagsvärlden står inför och kan inte föreställa mig en bättre ledningskollega att möta dessa tillsammans med än Pia Printz, säger Erik Titusson. 

Piratförlaget har blivit av med flera förläggare på sistone, Mattias Boström lämnade för att bli ljudboksförläggare på Lind & Co i maj och Sofia Brattselius Thunfors börjar nu i dagarna som förläggare på Bokförlaget Polaris.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL