Sofia Brattselius Thunfors ny förläggare på Bokförlaget Polaris

Sofia Brattselius Thunfors (foto: Eric Thunfors) och Jonas Axelsson (foto: pressbild/Polaris).

Bokförlaget Polaris rekryterar Sofia Brattselius Thunfors som förläggare. Hon kommer senast från Piratförlaget, där hon jobbat som förläggare i arton år. 

Sofia Brattselius Thunfors (f 1972) börjar på Bokförlaget Polaris i slutet av juni 2020. Hon kommer att förlägga både svenska och översatta författarskap och ha ett huvudansvar för översatt skönlitteratur och förlagets digitala utgivning.

Sofia kommer senast från Piratförlaget, där hon varit förläggare i arton år. Innan dess var hon förlagschef för Levande Böcker. På Piratförlaget arbetade hon med författare som Kristina Ohlsson, Anders Roslund, Emma Hamberg och Jonas Jonasson.

– Sofia Brattselius Thunfors har redan gjort en veritabel insats genom att i en nyckelposition sett till att Piratförlaget blev en viktig utgivare. Hennes goda omdöme och skicklighet i att bygga författarskap och att förädla berättelser är vida omvittnad. Att nu få arbeta ihop med henne i Polaris uppbyggnadsfas ger oss både ett kompetenslyft och nya möjligheter, säger förlagschef Jonas Axelsson i ett pressmeddelande.

– Efter arton väldigt fina år på Piratförlaget är det dags för en ny utmaning. Jag har följt Polaris sedan starten och tycker att de har byggt upp en imponerande utgivning på kort tid. Det är ett förlag där det händer mycket just nu och jag ser verkligen fram emot att vara med och utveckla förlaget vidare, säger Sofia Brattselius Thunfors.

Senast i januari 2020 rekryterade Polaris Stephen Farran-Lee som förläggare.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,