ANNONS

Polaris rekryterar förläggaren Stephen Farran-Lee

Jonas Axelsson, förlagschef på Polaris (foto: Henric Lindsten) och Stephen Farran-Lee (foto: privat).

Bokförlaget Polaris rekryterar Stephen Farran-Lee, förläggare med en bakgrund från flera av Sveriges största förlag, senast Natur & Kultur.

Stephen Farran-Lee börjar på Bokförlaget Polaris som förläggare i mars 2020 där han ska ansvara för både skön- och facklitterära författarskap och projekt.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Vad betyder det för Polaris att knyta till sig en så erfaren förläggare som Stephen?
– Det betyder väldigt mycket. Hans kompetens är vida omvittnad och hans nätverk är förträffligt. Polaris behöver utveckla fler bokprojekt med svenska författare och Stephen är ypperlig på att finna kvalitetsberättelser och förädla dem rätt, säger Jonas Axelsson, förlagschef på Polaris, till Boktugg.

Stephen Farran-Lee (f 1962) arbetade som kulturjournalist innan han för ett par decennier sedan blev förläggare på Norstedts, därefter Albert Bonniers Förlag och senast Natur och Kultur. Han har dessutom varit verksam som översättare, samt givit ut böcker om irländsk litteratur (tillsammans med Ola Larsmo) och Klas Östergrens författarskap.

– Polaris är ett förlag som befinner sig i snabb utveckling och med potential att bli en viktig aktör inom svensk skön- och facklitteratur. Jag ser med stor glädje fram emot att få vara med om den utvecklingen tillsammans med Jonas och de andra kollegerna på förlaget, säger Stephen Farran-Lee i ett pressmeddelande.

– Att få möjlighet att återigen arbeta med Stephen är en ynnest. Vi arbetade tätt ihop på Albert Bonniers Förlag och att nu få göra det igen har länge stått på min önskelista. Stephen är den bästa läsaren jag känner, vilket han omsätter i en lysande redigeringsförmåga. Polaris står vid en punkt nu där Stephens kompetens tar oss till nästa nivå, säger Jonas Axelsson i pressmeddelandet.

ANNONS

Den ”nästa nivå” ni siktar på, vad innebär det lite mer konkret?
– Nästa nivå är att inom fem år vara ledande i kvalitet och nå en storlek som ger stabilitet. Samt en tillfredsställande lönsamhet, säger Jonas till Boktugg.

Hur gick det ekonomiskt för Polaris 2019, uppnådde ni era mål?
– Ja, vi följer vår plan och hade en tillväxt på 40 procent mellan 2018 till 2019.

Polaris startades 2017 av Politikens Förlag i Danmark som ett självständigt systerförlag. Förlaget ger ut skön- och facklitteratur för vuxna, av svenska författare (däribland Lena Andersson och Karin Smirnoff) och i översättning, 35 nya titlar per år. 

De har gjort flera tunga rekryteringar sedan starten, bland annat Cecilia Gustavsson, Ann-Louise Gustavsson och Annie Murphy.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se