ANNONS

Handbok för superhjältar firar 350 000 sålda böcker

Agnes och Elias Våhlund firar 350 000 sålda böcker i serien Handbok för superhjältar. Foto: Maria Östlin

Barnboksserien Handbok för superhjältar, signerad Elias och Agnes Våhlund, når ännu en milstolpe. På bara 1,5 år har serien sålt i 350 000 ex. I maj kommer en ny bok där läsaren får följa med hjälten Lisa på äventyr och hjälpa henne att lösa ett brott.

De fyra böckerna i serien Handbok för superhjältar (Handboken, Röda masken, Ensam och Vargen kommer) ligger på topp tio över de bäst säljande barnböckerna förra året. Del fyra som släpptes i början av december blev den barnbok som sålde mest på Adlibris under hela 2018 – trots att den bara fick några veckor på sig.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Böckerna har översatts till 18 språk och på Bokmässan i år mottog paret Våhlund priset Årets barndeckare under Crimetime Specsavers Award.

Nu firar förlaget Rabén & Sjögren och författarna att serien har sålt i 350 000 exemplar.

– Ett talande exempel är att vi egentligen hade tänkt fira att böckerna hade sålt i 300 000 exemplar, men från det att vi bokade datumet tills det var dags att fira så var vi uppe i 350 000, så det var bara att beställa om tårtdekorationer och ballonger. Ett angenämt problem, säger Ann Sköld, förlagschef på Rabén & Sjögren i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

ANNONS

– Det har varit en oförglömlig tid här på förlaget sedan släppet i juni 2017. Det är mycket sällan vi, och faktiskt hela barnboksbranschen, får vara med om en ny bokserie som sätter sig så direkt hos så många läsare och även hos föräldrar och lärare. Lisa har helt enkelt tagit sina 6–10-åriga läsare med storm.

Vi har intervjuat Elias och Agnes Våhlund flera gånger de senaste åren. Senast i december skrev vi om att serien då hade sålt 250 000 ex (med andra ord har det sålts 100 000 böcker på bara två månader) och fick en pratstund med Elias. Hösten 2017, i början av superhjälteresan, gjorde vi ett långt reportage med båda skaparna och intervjuade även förlaget om framgångarna.

– Det är så stort att vi knappt kan ta in det, säger författaren Elias Våhlund i pressmeddelandet apropå försäljningssuccén. När första boken kom ut drömde vi om att sälja slut på första upplagen – som var på hela 7000 exemplar.

– En vän till oss konstaterade nyss att det är två procent av de 350 000 böcker vi sålt hittills. Vi har med andra ord sålt 50 gånger så många böcker som vi någonsin vågade drömma om, säger Agnes Våhlund, illustratör.

Nya böcker i serien kommer våren 2020 och redan 24 maj 2019 släpps aktivitetsboken Handbok för Superhjältar – Sommarlovsbok, där läsaren själv får bli en superhjälte och ge sig ut på spännande uppdrag.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Amerikanska författaren Terry Goodkind är död

Terry Goodkind är mest känd för sin fantasyserie Sanningens svärd (Sword of Truth) vars första elva delar översattes till svenska (uppdelade i totalt 25 delar) av B Wahlströms och Damm förlag under 90- och 00-talen. Serien har sålt i över 25 miljoner exemplar världen över och blivit översatt till fler än 20 språk. Den låg också till grund för tv-serien Legend of the Seeker som sändes 2008–2010.
Goodkind hade dyslexi och började skriva först som 45-åring. Han debuterade år 1994 med Wizard’s first rule (Sökaren och Trollkarlens första regel i den svenska översättningen).

Läs hela artikeln »