ANNONS

Modernista ger ut Michael Wolffs Fire and Fury på svenska

Kommer boken Fire and Fury att slå ner som en blixt i Vita huset eller blir det bara en i raden av rapporter om den osannolike president Trump? Foto: Fotolia.

Många förlag tackade nej, men Modernista såg potential i Michael Wolffs bok om Donald Trump och har köpt de svenska rättigheterna.

Boktugg har tidigare skrivit om hur debatten rasat i USA kring Michael Wolffs bok Fire and Fury: Inside the Trump White House. Inte oväntat gick president Trump i taket och rasade på Twitter och skickade sina advokater på förlaget.

Resultatet: boken är redan en bästsäljare och har tryckts om flera gånger och sålt slut på rekordtid.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Men intresset från de svenska förlagen har inte varit översvallande, både Albert Bonniers förlag och Lind & Co tackade nej när agenten erbjöd dem att ge ut boken i Sverige. De var framför allt tveksamma till om det skulle gå att sälja boken på svenska flera månader efter att den kommit ut på engelska. Många svenskar köper boken redan nu.

Trump-boken såld till 20 länder – Modernista köper svenska rättigheter

Men i helgen stod det klart att ett svenskt förlag tänker annorlunda och ser möjligheterna. Modernista har köpt de svenska rättigheterna. Något utgivningsdatum eller en svensk titel på boken har vi dock inte lyckats utröna men gissningsvis försöker de översätta boken så fort det går.

Publishing Perspectives skriver att agenten James Pullen på Wylie har sålt rättigheterna till 20 länder, däribland Sverige där alltså Modernista lade högsta budet i en budgivning som alltså inte verkar ha varit alltför intensiv att döma av andra förlags ljumma intresse. Och fler lär följa då det pågår förhandlingar med förlag i ytterligare elva länder.

I Danmark är det Storytel-ägda People’s Press som köpt rättigheterna till boken, de gjorde alltså en annan bedömning än svenska koncernkollegorna på Norstedts i det fallet.

ANNONS

Uppdatering, kommentar från förlaget: Modernista tror att de kan sälja 50 000 exemplar av den svenska utgåvan.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se