Bäst i familjen charader : middagsspel

Bäst i familjen charader : middagsspel
Serie MIDDAGSSPEL
Förlag Nicotext
GenreBlandat
FormatBZ
SpråkSvenska
Antal sidor96
Vikt320 gr
Utgiven2022-08-22
ISBN 9789188985408

 

Ett fartfyllt och underhållande spel med charader i olika svårighetsgrader. Spelet innehåller bilder, enklare meningar och lite klurigare uppgifter att via med kroppsspråket. Kan dina med spelare lista ut att du är en robot som dansar, en höjdrädd fönsterputsare eller att du kastar sten i glashus, utan att du säger ett enda ord?

Skrattfest utlovas och alla kan vara med!

Ålder: 3+ 
Antal spelare: 2+ 
Speltid: 15 min+ 
Innehåll: 380 charader 
Storlek: 115 x 115 x 40 mm 
Artnr: 9789188985408 

Spelet är tryckt på miljömärkt papper (FSC). 
Frakten från tryckeriet är klimatkompenserad. 
Nicotext planterar ett träd för varje sålt spel. 

Recensioner: 
"Ett lättillgängligt familjespel där gamla likväl unga kan ha roligt tillsammans. (...) Korten är färgglada och detaljerade vilket passar sig för de yngre tävlingsdeltagarna. Perfekt familjeaktivitet efter fredagstacosen." 
Betyg: 4/6 
Nya Wermlands Tidning, 6 december 2022 

"Lockade till skratt och var enkelt att komma igång med." 
Lokaltidningen, 5 december 2022 

"Användarvänligt spel för hela familjen. Lätt att starta upp och av­bryta. Både 67-­åringen, 3-­åringen och samtliga åldrar däremellan tyckte det var roligt. (...) Charader är alltid ett vinnande koncept. Rekommenderas!" 
Betyg: 4/5 
Norran, 3 december 2022

"Skojiga upptåg som lockar fram många skratt!"
Betyg: 4/5
Umeåguiden, 2 december 2022

"Roligt, kreativt och utmanande för hela familjen det här spelet fungerar faktiskt oavsett om det bara är barn, bara vuxna eller blandade åldrar som spelar tillsammans tack vare att korten är anpassningsbara. (...) Alla skrattar och har roligt!"
Betyg: 4/5 
Expressen, 2 december 2022 

"Bäst i familjen Charader passar som fredagsmys med familjen, i klassrummet eller på förfesten med vänner. Det är ett mycket roligt spel och hela sällskapet kan få sig ett gott skratt! (...) Ett flexibelt spel helt enkelt och stort plus för att även de minsta kan vara med! 'Så tokigt roligt!' tyckte 57-åringen i sällskapet, 'väldigt underhållande', sa 32-åringen, 'roligt!' blev 10-åringens omdöme och 'nytänkande av en gammal idé' ansåg sällskapets 62-åring." 
Betyg: 5/5
HÖGSTA BETYG!
Tidningen Västsverige, 1 december 2022

"Ingen överraskning men likväl skrattframkallande. Bra variation i svårighetsgrad: från enkla illustrationer (krokodil, glass, bi) för de minsta till kluriga meningar ('Älg som älgar fram') för de äldre." 
Borås tidning, 25 november 2022 

"Familjespel där de yngsta också kan vara med. Dela upp er i lag och ge er i kast att beskriva olika saker med charader."
Tidningen 7, 24 november 2022

"[I detta spel] kan även barn som inte kan läsa vara med, genom att varje kort har en illustration på baksidan som de kan spela upp. (...) För läskunniga finns tre olika alternativ att välja mellan på varje kort, vilket är en trevlig detalj så man inte fastnar på ett uttryck som man verkligen inte vet hur man ska illustrera."
Tidningen Dagen, 24 november 2022