Skönhetens väg

Skönhetens väg
Författare
Medverkande
Förlag Bookmark Förlag
GenreSvenska berättare
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor480
Vikt0
Utgiven2018-10-30
ISBN 9789188745095

En bladvändare om bortglömda kvinnor under andra världskriget

Skönhetens väg har sålt i mer än 1 miljon exemplar och fått mer än 100 000 5-stjärniga betyg på internationella läsforum!

När boken börjar befinner sig Caroline på franska ambassaden i New York, och har precis träffat mannen i sina drömmar. På andra sidan Atlanten tar den polska sextonåringen Kasia spionuppdrag för att imponera på pojken hon älskar. Samtidigt ser den nyutbildade läkaren Herta inget annat val än att söka arbete i ett koncentrationsläger för att försörja sig.

Efter att Kasia tillfångatagits av tyskarna möter hon Herta under omständigheter som saknar motstycke i vår historia. Men Carolines välgörenhetsarbete tar henne till Europa, och Kasia blir en av dem som överlever. 

Skönhetens väg är en smärtsamt gripande berättelse om tre kvinnors öden, deras drömmar och uthållighet. Krigets fasansfulla inverkan på människors liv beskrivs inlevelsefullt, men också kärlekens kraft och det godas seger över ondskan.

Boken är baserad på verkliga människoöden. Medan Caroline Ferriday förärades en medalj för sina insatser i motståndsrörelsen dömdes Herta Oberheuser i Nürnberg.

Martha Hall Kelly är journalisten som blev besatt av Caroline Ferridays bortglömda insatser under kriget, och de kvinnor hon mötte i sitt arbete. Skönhetens väg, som är hennes debutroman, är såld till mer än 25 länder och hon skriver nu vidare på berättelsen om Caroline Ferridays mammas arbete under första världskriget.