Bevingad intelligens

Bevingad intelligens
Författare
Förlag Volante
GenreVilda djur
FormatInbunden
SpråkSvenska
Vikt500 gr
Utgiven2018-04-05
ISBN 9789188659149
Dum som en gås eller klok som en uggla? Sanningen om fåglarnas mentala förmågor är långt mycket mer invecklad än så. Vetenskapsjournalisten och National Geographic-skribenten Jennifer Ackermans bok är en internationell bästsäljare, och utnämndes till en av 2016 års bästa vetenskapsböcker.

Från kråkfåglarnas överraskande förmåga att använda verktyg till talgoxarnas invecklade sociala sammanhang och flyttfåglarnas ännu relativt outforskade navigeringskapacitet berättar Jennifer Ackerman i Bevingad intelligens om de senaste forskningsrönen. På vägen möter vi också några av de till synes mest korkade fåglarna – här finns berättelser om arter som nästan tycks sträva mot sitt eget utdöende, såväl som exempel på enastående evolutionär anpassning. En större fråga väcks på vägen: Vad är egentligen intelligens?

Bevingad intelligens ger såväl den inbitne fågelskådaren som den entusiastiska fågelmataren i villaträdgården nya insikter om våra kanske mest älskade djur – fåglarna.

Jennifer Ackerman är vetenskapsjournalist och skribent i National Geographic. Hon har tidigare skrivit boken Sex Sleep Eat Drink Dream: A day in the life of your body (2007).