
Svenska bärboken : våra bär i historien, naturen och matlagningen : med över 300 recept

| Författare | |
|---|---|
| Medverkande | |
| Förlag | Prisma |
| Genre | Mat och dryck |
| Format | Kartonnage |
| Språk | Svenska |
| Antal sidor | 192 |
| Vikt | 693 gr |
| Utgiven | 2004-06-11 |
| SAB | Qca-c |
| ISBN | 9789151843001 |
Smultron på strå, en dunkel blåbärsskog eller ett soldränkt hygge med massor av lingon ? visst är det en dröm för många av oss!
Svenska bärboken presenterar utförligt ett fyrtiotal ätliga bär, vilda och odlade ? deras växtsätt, utbredning, ekologi och användningsområden. Vi får också spännande inblickar i vad man gjorde av bären förr i världen.
Den fylliga receptdelen inleds med konservering, djupfrysning, hermetisering, vattenkonservering och torkning. Sedan följer över 300 recept på saft & dricka, gelé, sylt & marmelad, kompotter, bärkryddad vinäger, marinad & dressing, sallader och inläggningar, maträtter med bär, efterrätter, bröd & bakverk med bär, vin, brännvin, likörer, drinkar & bål, milkshakes, mjölkdrinkar och smoo-thies. Låter det inte gott med t.ex. krusbärssås till makrill eller smultron med tomatkrämsoppa, vitpepparglass och timjankakor?
Ett tjugotal giftiga bär beskrivs också, för att man ska kunna undvika dem.
























